Thuis in Caberg en Malpertuis

Voor de buurten Caberg en Malpertuis is in het verleden een wijkontwikkelingsplan (WOP) vastgesteld. Het uiteindelijke doel daarvan is een plek maken waar het voor jou fijn wonen is. Op deze pagina informeren we je over wat er al gebeurd is om dat doel te behalen. En over wat er de komende tijd gaat gebeuren. Qua renovatie, verduurzaming en nieuwbouw. Ook lees je waar en hoe je mensen uit de buurt kunt ontmoeten.

Over een wijkontwikkelingsplan

Het Wijkontwikkelingsplan Caberg-Malpertuis werd door de gemeenteraad in 2005 vastgesteld en in 2012 geactualiseerd.

Op basis van een wijkontwikkelingsplan werken woningcorporaties Woonpunt en Servatius, de gemeente en andere partners in de buurten als het buurtnetwerk en Trajekt samen aan verbeteren van de buurt. Hoe? Door nieuwbouwprojecten, het renoveren en verduurzamen van bestaande huurwoningen en door het stimuleren van sociale activiteiten.

Caberg-Malpertuis wordt in samenhang herontwikkeld waarbij ook wordt gekeken naar ontwikkelingen in de omgeving. Alles wordt projectgewijs aangepakt, dus ‘in stukjes’ bedacht en uitgevoerd.

We publiceren met enige regelmaat een update in Buurtgazet Noordwest over de ontwikkelingen in Caberg en Malpertuis.

Ontwikkelingen in het kort

De laatste jaren zijn we bezig geweest met het voorbereiden van de nieuwbouw. In de tussentijd werden wel de nodige woningen gerenoveerd en verduurzaamd.

Contact

Heb je vragen over het Wijkontwikkelingsplan Caberg-Malpertuis, de ontwikkelingen in de buurt, de woningen of de activiteiten?

Stel ze gerust aan:

  • De gemeente Maastricht via post [at] maastricht.nl (post[at]maastricht[dot]nl) of 14 043
  • Servatius via servatius [at] servatius.nl (servatius[at]servatius[dot]nl) of (043) 32 84 300
  • Woonpunt via info [at] woonpunt.nl (info[at]woonpunt[dot]nl) of 088 050 60 70
  • Trajekt via trajekt [at] trajekt.nl (trajekt[at]trajekt[dot]nl) of (043) 763 00 00.

 
 

Even voorstellen: opbouwwerker Katrien Jozephs

Hallo bewoners van Malpertuis en Caberg,

Graag stel ik me even voor. Vanuit Trajekt ben ik sinds vorig jaar aan het werk als opbouwwerker van Malpertuis en - samen met mijn collega Geerte Courtens - ook van Caberg. Afgelopen maanden hebben we ondanks corona toch al heel wat mensen mogen ontmoeten. Ik ben erg verrast over de bijzonder mooie activiteiten die er in Malpertuis en Caberg worden georganiseerd. Heeft u zelf ook een idee om uw straat of buurt nog beter of gezelliger te maken of wilt u weten wat er allemaal te doen is in de buurt? Dan kunt u met mij contact opnemen. Samen kijken we wat het beste bij u past. En als u zelf van plan bent iets te organiseren voor of in de buurt? Dan denk ik graag met u mee.

Ik ben te bereiken via 06 46 60 89 04 of katrien.jozephs [at] trajekt.nl (katrien[dot]jozephs[at]trajekt[dot]nl).

Tot ziens!

Katrien Jozephs

foto van vrouw met blonde haren en een bril op