Maastricht Noord

Wethouder Alex Meij is stadsdeelwethouder Maastricht Noord. Tot dit stadsdeel behoren de wijken: Borgharen, Itteren, Limmel, Nazareth, Beatrixhaven en Meerssenhoven. Maastricht Noord omvat het meest noordelijke en meest landelijke deel van de stad. Het stadsdeel ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas op een laag liggend terrein. Door het gebied stroomt de beek de Kanjel. Verder grenst het stadsdeel aan de Belgische gemeente Lanaken en aan de Nederlandse gemeente Meerssen.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht Noord. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Jef Schellings

Jef Schellings

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Samen met netwerkerspartners wil ik zorgen voor de leefbaarheid in de directe woonomgeving van mensen en de verloedering wil ik aanpakken. Iedere dag is anders. Samen met bewoners wil ik proberen om de problemen samen op te lossen.

E: jef.schellings [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht Noord

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Noord op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

viaduct van metaal met fietspad

een gezin met drie kinderen op de fiets op een fietspad

(weg)werkzaamheden in uw wijk

In 2023 verbeteren we de fietsroute langs de Meerssenerweg tussen het Kastelenpad en de Viaductweg. Dat doen we omdat de Meerssenerweg onderdeel is van de snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Deze route wordt in fases aangelegd. 

Wat is een snelle fietsroute?

Bij een snelle fietsroute is het niet de bedoeling om fietsers harder te laten rijden. Wel ontstaat er een comfortabele en veilige doorfietsroute met minder oponthoud/stoppen. Door zo’n snelle fietsverbinding stimuleren we fietsen als woon-werkverkeer tussen de steden en de tussenliggende plaatsen. Zo kan de fiets nog meer een alternatief zijn voor de auto. 

Wat gaat er gebeuren?

Fietsers krijgen straks op de Meerssenerweg overal voorrang. De huidge ventweg verandert in een fietspad met rood asfalt of – als er kabels en leidingen onder de grond liggen – met rode klinkers. We verbeteren de stoepen en planten meer en nieuw groen, zoals bomen en hagen. Auto’s parkeren straks op de meeste plekken langs de rijbaan van de Meerssenerweg. Op plekken waar minder ruimte is, parkeren auto’s op het fietspad.

Fietsveiligheid

Verbeteren fietsveiligheid in het Korporaal Petrie Crijnsviaduct

Het verbeteren van de veiligheid van fietsers in het Petrie Crijnsviaduct (vroeger Severentunnel) lift mee met de aanpak van de fietsroute langs de Meerssenerweg. Samen met de buurtnetwerken en belanghebbenden kijken we welke maatregelen nodig zijn.

Meer weten over deze snelle fietsroute? Ga naar de website Zuid Limburg Bereikbaar.

Planning

  • Nu: de aanbesteding wordt voorbereid.
  • 2023: start uitvoering van de werkzaamheden.

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


ventweg met witte boerderij

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.