Maastricht Noord

Wethouder Alex Meij is stadsdeelwethouder Maastricht Noord. Bij dit stadsdeel horen de wijken: Beatrixhaven · Borgharen · Itteren · Limmel · Meerssenhoven · Nazareth. In dit stadsdeel ligt ook het meest noordelijke en meest landelijke stuk van Maastricht. Maastricht Noord ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas op een laag liggend terrein. De beek de Kanjel stroomt door het gebied. Het stadsdeel grenst aan de Belgische gemeente Lanaken en aan de Nederlandse gemeente Meerssen.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht Noord. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen.

Lees meer

Foto van Jef Schellings

Jef Schellings

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Samen met netwerkerspartners wil ik zorgen voor de leefbaarheid in de directe woonomgeving van mensen en de verloedering wil ik aanpakken. Iedere dag is anders. Samen met bewoners wil ik proberen om de problemen op te lossen.

E: jef.schellings [at] maastricht.nl (jef[dot]schellings[at]maastricht[dot]nl)
T: 14 043 (landelijk nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht Noord

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Noord op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien. De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

viaduct van metaal met fietspad

een gezin met drie kinderen op de fiets op een fietspad

(weg)werkzaamheden in jouw stadsdeel

In 2023 verbeteren we de fietsroute langs de Meerssenerweg tussen het Kastelenpad en de Viaductweg. Dat doen we omdat de Meerssenerweg onderdeel is van de snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Deze route wordt in fases aangelegd.

Wat is een snelle fietsroute?

Bij een snelle fietsroute is het niet de bedoeling om fietsers harder te laten rijden. Wel ontstaat er een comfortabele en veilige doorfietsroute met minder oponthoud/stoppen. Door zo’n snelle fietsverbinding stimuleren we fietsen als woon-werkverkeer tussen de steden en de tussenliggende plaatsen. Zo kan de fiets nog meer een alternatief zijn voor de auto.

Wat gaat er gebeuren?

Fietsers krijgen straks op de Meerssenerweg overal voorrang. De huidge ventweg verandert in een fietspad met rood asfalt of – als er kabels en leidingen onder de grond liggen – met rode klinkers. We verbeteren de stoepen en planten meer en nieuw groen, zoals bomen en hagen. Auto’s parkeren straks op de meeste plekken langs de rijbaan van de Meerssenerweg. Op plekken waar minder ruimte is, parkeren auto’s op het fietspad.

Fietsveiligheid

Verbeteren fietsveiligheid in het Korporaal Petrie Crijnsviaduct

Het verbeteren van de veiligheid van fietsers in het Petrie Crijnsviaduct (vroeger Severentunnel) lift mee met de aanpak van de fietsroute langs de Meerssenerweg. Samen met de buurtnetwerken en belanghebbenden kijken we welke maatregelen nodig zijn.

Meer weten over deze snelle fietsroute? Ga naar de website Zuid Limburg Bereikbaar.

Planning

  • Nu: de aanbesteding wordt voorbereid.
  • 2023: start uitvoering van de werkzaamheden.

Weten wat er leeft en speelt

Hier vind je alle actuele publicaties voor het stadsdeel Maastricht Noord. Ook op de hoogte blijven van actualiteiten in de andere stadsdelen? Kijk op de pagina 'Actueel'. 


Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.