Maastricht Noord-West

Wethouder Frans Bastiaens is stadsdeelwethouder Maastricht Noord-West. Tot dit stadsdeel behoren de wijken:  Frontenkwartier, Malpertuis, Malberg, Caberg, Oud-Caberg, Bosscherveld, Boschpoort, Belvédère en Lanakerveld. Het stadsdeel ligt op de westelijke oever van de rivier de Maas op een licht geaccidenteerd terrein dat naar het westen toe iets oploopt. De oostelijke begrenzing wordt gevormd door de Maas, die hier een S-bocht maakt om het dorp Borgharen heen. De zuidgrens bestaat uit de Statensingel, de Frontensingel en de voormalige aansluiting van de Noorderbrug. Verder grenst dit stadsdeel aan de Belgische gemeente Lanaken.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht Noord-West. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

 

Lees meer

Foto van Peter

Peter Timmermans

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Mijn doel is om samen met inwoners en partners de buurt leefbaar en veiliger te maken. Op straat ben ik het aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers. Ik ben verantwoordelijk voor het oppakken en afhandelen van allerlei klachten. Denk daarbij aan parkeertoezicht en handhaving, het handhaven van milieuregels, het voorkomen en signaleren van overlast, het controleren van vergunningen.

E: peter.timmermans2 [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht Noord-West

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Noord-West op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

toegangspoort tot landgoed

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


toegangspoort tot landgoed

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.