Mijn stadsdeel

Maastricht bestaat uit 7 stadsdelen. Hieronder vind je een overzicht van de stadsdelen en welke wijken erbij horen. Op de pagina van elk stadsdeel lees je welke lokale voorzieningen er zijn en wie de gebiedshandhavers zijn. Ook vind je er informatie over lopende plannen, ontwikkelingen en de laatste actualiteiten. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt in jouw woon- en leefomgeving.

Plattegrond van de wijken en stadsdelen van Maastricht

foto van een sluis

Maastricht Noord

Bij dit stadsdeel horen de wijken: Beatrixhaven · Borgharen · Itteren · Limmel · Meerssenhoven · Nazareth. In dit stadsdeel ligt ook het meest noordelijke en meest landelijke stuk van Maastricht. Maastricht Noord ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas op een laag liggend terrein. De beek de Kanjel stroomt door het gebied. Het stadsdeel grenst aan de Belgische gemeente Lanaken en aan de Nederlandse gemeente Meerssen. 

Stadsdeelwethouder: Alain Garnier

Stadsdeelregisseur: Mariëlle Munnecom.
E-mailadres: stadsdeel.noord [at] maastricht.nl


Lees meer over dit stadsdeel

 


Maastricht Oost

Bij dit stadsdeel horen de wijken: Amby · Heer · Scharn · Wittevrouwenveld · Wyckerpoort. Maastricht Oost ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De treinsporen ten noorden en ten zuiden van station Maastricht zijn de westgrens van Maastricht Oost.

Stadsdeelwethouder: Hubert Mackus

Stadsdeelregisseur: Roland Olvers
E-mailadres: stadsdeel.oost [at] maastricht.nl

Lees meer over dit stadsdeel

pleintje tussen duplexen met winkels en klein kunstwerk in het midden

poortje onder appartementencomplex

Maastricht Zuid

Bij dit stadsdeel horen de wijken: De Heeg · Heugem · Heugemerveld · Randwyck · Vroendaal. Dit stadsdeel ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De rivier de Maas is de westgrens en de provinciale weg N278 is de noordgrens van Maastricht Zuid. In het zuidoosten grenst het stadsdeel aan de gemeente Eijsden-Margraten.

Stadsdeelwethouder: Jeroen Hoenderkamp

Stadsdeelregisseur: Luuke Schmidt 
E-mailadres: stadsdeel.zuid [at] maastricht.nl

Lees meer over dit stadsdeel


Maastricht Centrum

Bij dit stadsdeel horen de wijken: Binnenstad · Boschstraatkwartier · Statenkwartier · Kommelkwartier · Jekerkwartier · Sint Maartenspoort · Wyck. Maastricht Centrum is het centrale stadsdeel van Maastricht en ligt aan allebei de kanten van de rivier de Maas. Op de westelijke Maasoever zijn de singels een deel van de grens. De singels hoorden bij de vroegere Ring Maastricht.

Stadsdeelwethouder: John Aarts

Stadsdeelregisseur: Erwin Gerardu    
E-mailadres: stadsdeel.centrum [at] maastricht.nl

Lees mee over dit stadsdeel

doorkijkje door poort in muur

voorgevel wit huis met geblokte groen witte luiken

Maastricht Zuid-West

Bij dit stadsdeel horen de wijken: Biesland · Campagne · Jekerdal · Sint Pieter · Villapark · Wolder. Maastricht Zuid-West ligt tussen de Maas in het oosten en het Albertkanaal in het zuidwesten.

Stadsdeel Wethouder: Johan Pas

Stadsdeelregisseur:  Rieneke Soumete
E-mailadres: stadsdeel.zuid-west [at] maastricht.nl

Lees meer over dit stadsdeel


Maastricht West

Bij dit stadsdeel horen de wijken: Belfort · Brusselsepoort · Daalhof · Dousberg-Hazendans · Malberg · Mariaberg. Maastricht West ligt op de westelijke oever van de Maas. De oostgrens van het stadsdeel is erg smal en bestaat uit de Hertogsingel en een klein stukje van de Statensingel. De zuidgrens valt ongeveer samen met de provinciale weg 278 (Tongerseweg). De westgrens van Maastricht West is de gemeentegrens en de rijksgrens met België.

Stadsdeelwethouder: Manon Fokke

Stadsdeelregisseur: Liliane Geraerds
E-mailadres: stadsdeel.west [at] maastricht.nl

Lees meer over dit stadsdeel

berm in het midden tussen twee straten

ophaal voetgangers en fietsersbruggetje

Maastricht Noord-West

Bij dit stadsdeel horen de wijken: Belvédère · Bosscherveld · Boschpoort · Caberg · Frontenkwartier · Lanakerveld · Malpertuis · Oud-Caberg · Pottenberg. Het stadsdeel ligt op de westelijke oever van de rivier de Maas op een terrein met wat hoogteverschillen, dat in het westen iets hoger is. De Maas is de oostgrens van het stadsdeel – de rivier maakt hier een S-bocht om het dorp Borgharen heen. De Statensingel, de Frontensingel en de voormalige aansluiting van de Noorderbrug vormen de zuidgrens.

Stadsdeelwethouder: Frans Bastiaens

Stadsdeelregisseur:  Luca Azzarito
E-mailadres: stadsdeel.noord-west [at] maastricht.nl

Lees meer over dit stadsdeel