Maastricht West

Wethouder Manon Fokke is stadsdeelwethouder Maastricht West. Bij dit stadsdeel horen de wijken: Belfort · Brusselsepoort · Daalhof · Dousberg-Hazendans · Malberg · Mariaberg. Maastricht West ligt op de westelijke oever van de Maas. De oostgrens van het stadsdeel is erg smal en bestaat uit de Hertogsingel en een klein stukje van de Statensingel. De zuidgrens valt ongeveer samen met de provinciale weg 278 (Tongerseweg). De westgrens van Maastricht West is de gemeentegrens en de rijksgrens met België.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht West. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen. 

Lees meer

Vrouw met mintgroen jasje poseert voor bakstenen muur

Liliane Geraerds

Stadsdeelregisseur
E: stadsdeel.west [at] maastricht.nl (stadsdeel[dot]west[at]maastricht[dot]nl)

Aanspreekpunt voor de wijken:

Belfort · Brusselsepoort · Daalhof · Dousberg-Hazendans · Malberg · Mariaberg


Voorzieningen in Maastricht West

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht West op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

vrouw met kinderwagen op stoep

Weten wat er speelt en leeft

Hier vind je alle actuele publicaties voor het stadsdeel Maastricht West. Ook op de hoogte blijven van actualiteiten in de andere stadsdelen? Kijk op de pagina 'Actueel'. 


Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.