Maastricht West

Wethouder Manon Fokke is stadsdeelwethouder Maastricht West. Tot dit stadsdeel behoren de wijken: Dousberg-Hazendans, Daalhof, Belfort, Mariaberg, Brusselsepoort en Pottenberg. Maastricht West ligt aan de westelijke oever van de Maas. Verder grenst dit stadsdeel aan de Belgische gemeenten Riemst en Lanaken.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht West. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Maurice

E: maurice.takens [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)

Maurice Takens

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Ik wil graag, samen met netwerkpartners, zorgen voor leefbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de verloedering en overlast aanpakken. In mijn werk is geen dag hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. De contacten met de mensen uit de wijken vind ik erg leuk. Ik vind het een mooie uitdaging om alles in goede banen te leiden. Maurice werkt samen met Ahmet Tas, Jack Laenen en Rick v.d. Boorn.

 


Voorzieningen in Maastricht West

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht West op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

vrouw met kinderwagen op stoep

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


vrouw met kinderwagen op stoep

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.