Maastricht-Oost

Tot deze wijk behoren de buurten: Heugemerveld, Wyckerpoort, Wittevrouwenveld, Nazareth, Limmel, Amby en Scharn. Deze wijk ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De begrenzing aan de westzijde wordt voor een deel gevormd door het spoorwegemplacement ten noorden en ten zuiden van Station Maastricht. Alleen de buurten Limmel en Heugemerveld liggen westelijk van de spoorlijn.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht-Oost. Op de pagina 'Doe mee' vindt u een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Maykel

Social media

Maykel Heuts

Gebiedshandhaver

Wat mogen de buurten van je verwachten?

"Als aanspreekpunt voor de buitenwijken in Maastricht oost streef ik ernaar om de wijken in stand te houden, te beheersen en te verbeteren. Ik wil de buurten verder helpen met het ontwikkelen van een nog betere kwaliteit van de woon, werk en leefbaarheid."

Maykel werkt samen met Frank Frissen en Christian Tol

Inloopspreekuur op afspraak.
E: buitenwijkoostgebied4 [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht-Oost

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht-Oost op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

man in tuin met hond

Weten wat er speelt en leeft

Hier vind je alle actuele publicaties voor de wijk Maastricht-Oost. Ook op de hoogte blijven van actualiteiten in de andere wijken van de stad? Kijk op de pagina 'Actueel'. 

Lees meer

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons een redactie [at] thuisinmaastricht.nl (e-mail). Wil je een serie foto's of een video meesturen? Stuur die dan via wetransfer.com naar redactie [at] thuisinmaastricht.nl. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat jou zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


witte huizen rond een grasveldje met boom

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.