Maastricht Oost

Wethouder Hubert Mackus is stadsdeelwethouder Maastricht Oost. Bij dit stadsdeel horen de wijken:  Amby · Heer · Scharn · Wittevrouwenveld · Wyckerpoort. Maastricht Oost ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De treinsporen ten noorden en ten zuiden van station Maastricht zijn de westgrens van Maastricht Oost.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht Oost. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen. 

Lees meer

Man met blauw hemd die poseert voor bakstenen muur

Roland Olvers

Stadsdeelregisseur
E: stadsdeel.oost [at] maastricht.nl (stadsdeel[dot]oost[at]maastricht[dot]nl)

Aanspreekpunt voor de wijken:

Amby · Heer · Scharn · Wittevrouwenveld · Wyckerpoort


Voorzieningen in Maastricht Oost

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Oost op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

man in tuin met hond

Foto van Guido

E: buitenwijkoostgebied4 [at] Maastricht.nl (buitenwijkoostgebied4[at]maastricht[dot]nl)
T: 14 043 (landelijk nummer van de gemeente Maastricht)

Guido Schrijnemeeckers

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Samen met netwerkpartners wil ik zorgen voor leefbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de verloedering en overlast aanpakken. Daarnaast is geen dag hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. De contacten met de mensen uit de wijken vind ik erg leuk. Ik vind het een mooie uitdaging om alles in goede banen te leiden.

 Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.