Maastricht-Oost

Tot deze wijk behoren de buurten: Heugemerveld, Wyckerpoort, Wittevrouwenveld, Nazareth, Limmel, Amby en Scharn. Deze wijk ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De begrenzing aan de westzijde wordt voor een deel gevormd door het spoorwegemplacement ten noorden en ten zuiden van Station Maastricht. Alleen de buurten Limmel en Heugemerveld liggen westelijk van de spoorlijn.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht-Oost. Op de pagina 'Doe mee' vindt u een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Guido

Guido Schrijnemeeckers

Gebiedshandhaver

 

Wat mogen de buurten van je verwachten?

“Samen met netwerkpartners wil ik zorgen voor leefbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de verloedering en overlast aanpakken. Daarnaast is geen dag hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. De contacten met de mensen uit de buurt vind ik erg leuk. Ik vind het een mooie uitdaging om alles in goede banen te leiden.”

E: guido.schrijnemeeckers [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht-Oost

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht-Oost op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

man in tuin met hond

een gezin met drie kinderen op de fiets op een fietspad

(weg)werkzaamheden in uw buurt

In 2023 verbeteren we de fietsroute langs de Meerssenerweg tussen het Kastelenpad en de Viaductweg. Dat doen we omdat de Meerssenerweg onderdeel is van de snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Deze route wordt in fases aangelegd. 

Wat is een snelle fietsroute?

Bij een snelle fietsroute is het niet de bedoeling om fietsers harder te laten rijden. Wel ontstaat er een comfortabele en veilige doorfietsroute met minder oponthoud/stoppen. Door zo’n snelle fietsverbinding stimuleren we fietsen als woon-werkverkeer tussen de steden en de tussenliggende plaatsen. Zo kan de fiets nog meer een alternatief zijn voor de auto. 

  • Maart-begin zomer 2022: we bespreken met direct omwonenden van de Meerssenerweg en belanghebbenden hoe de fietspaden opnieuw in te richten.  
  • Begin zomer 2022: we werken een conceptontwerp uit.
  • Einde zomer 2022: we ronden het definitieve ontwerp af.
  • Najaar: de aanbesteding wordt voorbereid.
  • 2023: start uitvoering van de werkzaamheden.

Extra: verbeteren fietsveiligheid in het Korporaal Petrie Crijnsviaduct

Het verbeteren van de veiligheid van fietsers in het Petrie Crijnsviaduct (vroeger Severentunnel) lift mee met de aanpak van de fietsroute langs de Meerssenerweg. Samen met de buurtnetwerken en belanghebbenden kijken we welke maatregelen nodig zijn.

Meer weten over deze snelle fietsroute? Ga naar de website Zuid Limburg Bereikbaar.


Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


witte huizen rond een grasveldje met boom

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.