Maastricht Oost

Wethouder Hubert Mackus is stadsdeelwethouder Maastricht Oost. Bij dit stadsdeel horen de wijken:  Amby · Heer · Scharn · Wittevrouwenveld · Wyckerpoort. Maastricht Oost ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De treinsporen ten noorden en ten zuiden van station Maastricht zijn de westgrens van Maastricht Oost.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht Oost. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen. 

Lees meer

fietspad door de landerijen

Stadsontwikkeling – dag- en nachtopvang en social hostel

De gemeente werkt aan een nieuwe dag- en nachtopvang met een social hostel in Maastricht. De plek is voor kwetsbare mensen die opeens geen (t)huis meer hebben en tijdelijk niet zelf aan een woning kunnen komen. Bijvoorbeeld door een scheiding, verlies van inkomen of psychische problemen. 

Na lang zoeken is de gemeente uitgekomen op Severenstraat 18 in Amby. De gemeente onderzoekt nog of de Severenstraat 18 aan alle voorwaarden voldoet. Daarna besluit het college van burgemeester en wethouders of de plannen doorgaan.

Dag- en nachtopvang

De crisisopvang is een tijdelijke plek waar mensen binnen 6 weken worden begeleid naar een andere woonplek, een inkomen en activiteiten om de dag mee te vullen. Er komt plek voor 20 mensen.

Social hostel

Een social hostel is een woonplek waar mensen maximaal 2 jaar kunnen wonen en begeleiding krijgen. Hier kunnen mensen vanuit de dag- en nachtopvang naar toe als er binnen 6 weken nog geen geschikte woning is gevonden. Of als niet duidelijk is wat deze persoon nodig heeft om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en mee te doen in de samenleving. Er komt plek voor 20 mensen.

Nieuw gebouw

Als de plannen doorgaan, wordt het schoolgebouw op Severenstraat 18 waarschijnlijk gesloopt. Er komt dan een nieuw gebouw voor de dag- en nachtopvang en het social hostel.

Informatie voor bewoners in de buurt

De gemeente heeft alle bewoners in de buurt een brief met uitleg gestuurd. Ze zijn hierin uitgenodigd voor een informatieavond. Ook heeft de gemeente de plannen besproken met de buurtnetwerken Amby en Nazareth. De gemeente blijft hen informeren en er komt een klankbordgroep. Kijk op de pagina Dag- en nachtopvang en social hostel van de gemeente voor meer informatie.


Foto van Guido

Guido Schrijnemeeckers

Gebiedshandhaver

 

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Samen met netwerkpartners wil ik zorgen voor leefbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de verloedering en overlast aanpakken. Daarnaast is geen dag hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. De contacten met de mensen uit de wijken vind ik erg leuk. Ik vind het een mooie uitdaging om alles in goede banen te leiden.

E: guido.schrijnemeeckers [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijk nummer van de gemeente Maastricht)  Voorzieningen in Maastricht Oost

  Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Oost op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

  man in tuin met hond

  Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

  Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

  Hoe doet je dat?

  Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


  Sociaal team

  Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.