Maastricht Oost

Wethouder Hubert Mackus is stadsdeelwethouder Maastricht Oost. Tot dit stadsdeel behoren de wijken: Amby, Scharn, Heer, Wittevrouwenveld en Wyckerpoort. Dit stadsdeel ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De begrenzing aan de westzijde wordt voor een deel gevormd door het spoorwegemplacement ten noorden en ten zuiden van Station Maastricht. 


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht Oost. Op de pagina 'Doe mee' vindt u een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Guido

Guido Schrijnemeeckers

Gebiedshandhaver

 

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Samen met netwerkpartners wil ik zorgen voor leefbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de verloedering en overlast aanpakken. Daarnaast is geen dag hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. De contacten met de mensen uit de wijken vind ik erg leuk. Ik vind het een mooie uitdaging om alles in goede banen te leiden.

E: guido.schrijnemeeckers [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


  Voorzieningen in Maastricht Oost

  Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Oost op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

  man in tuin met hond

  Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

  Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

  Hoe doet je dat?

  Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


  witte huizen rond een grasveldje met boom

  Sociaal team

  Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.