Maastricht Zuid-West

Wethouder Johan Pas is stadsdeelwethouder Maastricht Zuid-West. Tot dit stadsdeel behoren de wijken:  Villapark, Jekerdal, St. Pieter, Biesland, Campagne en Wolder. Dit stadsdeel ligt tussen de Maas en het Albertkanaal. Een groot deel van het stadsdeel ligt op de hellingen van de Louwberg en de Sint-Pietersberg, een uitloper van het Plateau van Caestert. 


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht Zuid-West. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

 

Lees meer

Foto van Peter

E: peter.timmermans2 [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)

Peter Timmermans

Gebiedshandhaver 

Peter werkt samen met Jef Schellings.

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Mijn doel is om samen met inwoners en partners de buurt leefbaar en veiliger te maken. Op straat ben ik het aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers. Ik ben verantwoordelijk voor het oppakken en afhandelen van allerlei klachten. Denk daarbij aan parkeertoezicht en handhaving, het handhaven van milieuregels, het voorkomen en signaleren van overlast, het controleren van vergunningen." 


Voorzieningen in Maastricht Zuid-West

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Zuid-West op de kaart. JE kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

straatje met witte huizen en kerktoren in de verte

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


afbeelding van grenspaal bij belgische grens

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.