Maastricht Zuid

Wethouder Jeroen Hoenderkamp is stadsdeelwethouder Maastricht Zuid. Bij dit stadsdeel horen de wijken: De Heeg · Heugem · Heugemerveld· Randwyck · Vroendaal. Dit stadsdeel ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. De rivier de Maas is de westgrens en de provinciale weg N278 is de noordgrens van Maastricht Zuid. In het zuidoosten grenst het stadsdeel aan de gemeente Eijsden-Margraten.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht Zuid. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen. 

Lees meer

Vrouw met zwarte colbert poseert voor bakstenen muur

Luuke Schmidt 

Stadsdeelregisseur 
E: stadsdeel.zuid [at] maastricht.nl (stadsdeel[dot]zuid[at]maastricht[dot]nl)

Aanspreekpunt voor de wijken:

De Heeg · Heugem · Heugemerveld · Randwyck · Vroendaal


Voorzieningen in Maastricht Zuid

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Zuid op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

vooraanzicht van het academisch ziekenhuis

portret foto van Lilian

E: buitenwijkzuidoostgebied [at] maastricht.nl (buitenwijkzuidoostgebied[at]maastricht[dot]nl)
T: 14 043 (landelijk nummer van de gemeente Maastricht)

Lilian Miesen

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

“Ik ben altijd aanspreekbaar en luister goed naar het verhaal. Mensen kunnen een afspraak met mij maken. Dan zoek ik naar een passende oplossing. Kan ik die niet bieden, dan schakel ik graag een netwerkpartner in en kom ik bij de mensen terug. Samen met de bewoners streef ik naar een mooie, leefbare wijk.”

* Lilian Miesen werkt samen met Frenk Kuijpers.Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.