Maastricht Zuid

Wethouder Anita Bastiaans is stadsdeelwethouder Zuid. Tot dit stadsdeel behoren de wijken: Heugemerveld, Randwyck, Heugem, De Heeg en Vroendaal. Het stadsdeel ligt op de oostelijke oever van de rivier de Maas. Deze rivier vormt tevens de westelijke begrenzing. De noordgrens van het stadsdeel wordt gevormd door de provinciale weg 278. De westelijke grens is de grens met de gemeente Eijsden-Margraten.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht Zuid. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

portret foto van Lilian

E: buitenwijkzuidoostgebied [at] maastricht.nl
T: 14 043 (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)

Lilian Miesen

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

“Ik ben altijd aanspreekbaar en luister goed naar het verhaal. Mensen kunnen een afspraak met mij maken. Dan zoek ik naar een passende oplossing. Kan ik die niet bieden, dan schakel ik graag een netwerkpartner in en kom ik bij de mensen terug. Samen met de bewoners streef ik naar een mooie, leefbare wijk.”

* Lilian Miesen werkt samen met Frenk Kuijpers.


Voorzieningen in Maastricht Zuid

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Zuid op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

vooraanzicht van het academisch ziekenhuis

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via dit formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat je zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


3 lanen met huizenrijtjes

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.