12 juli 2023 - Artikel

Natuurspeeltuin De Gouden Wereld

Natuurspeeltuin De Gouden Wereld  is een mooie groene speelplek die voor iedereen gratis te bezoeken is. 
Eerst werd deze groene oase alleen gebruikt door de schoolgaande kinderen van Kindcentrum Dynamiek.
Maar Gemeente Maastricht, CNME Maastricht en regio, Kindcentrum Dynamiek en MIK & PIW groep hebben hun krachten gebundeld. Nu zijn Daalhof, Hazendans en Belfort een groene speelplek rijker.

Laat dat gamen zitten en kom lekker buiten spelen

Iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur zijn kinderen van 4 tot 12 jaar welkom in de natuurspeeltuin. De leerlingen van Kindcentrum Dynamiek wisten dus al dat het een hele fijne plek is. Nu kunnen gelukkig ook kinderen van buiten de school dit eens ervaren. De Gouden Wereld nodigt uit tot spelen, bewegen en beleven. 

Op avontuur in de jungle

CNME Maastricht en regio zorgt voor het snoeien en maaien. Er zijn paden en gangen gecreëerd, waardoor je als kind het gevoel krijgt je te begeven in de jungle. Dit is dan ook heel leuk en spannend. Er kan ook gezocht worden naar beestjes zoals kikkers, padden en muisjes. In deze natuurspeeltuin is er een beetje wildernis teruggebracht in de woonwijk.

Deelnemen aan de werkgroep

De werkgroep kan zeker nog vrijwilligers gebruiken. Lijkt het je leuk om de natuurspeeltuin mee te laten groeien en bloeien? Meld je dan via: degoudenwereld [at] gmail.com (degoudenwereld[at]gmail[dot]com).

Bezoeken

De Gouden Wereld kun je vinden aan de Goudenweg 200. Toegang is gratis.  Er is geen toezicht dus spelen is op eigen risico.
Tot en met 6 jaar is spelen alleen mogelijk onder begeleiding.

 

Maastricht wil in 2040 een klimaatbestendige stad zijn. Meer groen helpt de stad te verkoelen in hete zomers en water op te nemen bij hevige hoosbuien. De bomen en planten zorgen voor meer zuurstof en minder koolstofdioxide (CO2). Meer groen nodigt ook uit tot wandelen, fietsen, spelen en sporten. En het schept ruimte voor andere planten- en diersoorten in de stad. Maastricht wordt zo niet alleen klimaatbestendig, maar ook nog aangenamer om in te wonen, te werken en je vrije tijd te besteden. Zoals dus in speeltuin De Gouden Wereld!

twee rennende kinderen waarvan eentje over een boomstronk rent
2 kinderen die in bomen klimmen