Maastricht Centrum

Wethouder John Aarts is stadsdeelwethouder Maastricht Centrum. Bij dit stadsdeel horen de wijken: Binnenstad · Boschstraatkwartier · Statenkwartier · Kommelkwartier · Jekerkwartier · Sint Maartenspoort · Wyck. Maastricht Centrum is het centrale stadsdeel van Maastricht en ligt aan allebei de kanten van de rivier de Maas. Op de westelijke Maasoever zijn de singels een deel van de grens. De singels hoorden bij de vroegere Ring Maastricht.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht Centrum. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen. 

Lees meer

Man met een grijze colbert die poseert voor een bakstenen muur

Aanspreekpunt voor de wijken:

Binnenstad · Boschstraatkwartier · Statenkwartier · Kommelkwartier · Jekerkwartier · Sint Maartenspoort · Wyck

Erwin Gerardu

Stadsdeelregisseur
E: stadsdeel.centrum [at] maastricht.nl

Ik mag aan de slag in het meest dynamische en wellicht ook wel meest complexe stadsdeel: het Centrum. Hier komen tal van belangen en opgaven samen. Samengevat gaat het de komende jaren in het centrum om het vinden van de juiste balans tussen leefbaarheid en levendigheid. Ik wil in mijn rol graag een steentje bijdragen aan die zoektocht. Ik ben geen tovenaar, verricht geen wonderen en zal nooit iedereen tevreden stellen. Maar als het lukt om binnen het Centrum meer begrip te kweken tussen gemeente, bewoners en ondernemers is dat winst. Dat begint met het voeren van gesprekken en echt naar elkaar luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat dit uiteindelijk leidt tot betere oplossingen, meer draagvlak en een Centrum waar het goed wonen, werken en ontmoeten is.


Voorzieningen in Maastricht Centrum

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Centrum op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

verschillende gevels op; een plein

Karline Stribos - de Vos

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

Ik houd graag korte lijnen naar de bewoners en ondernemers. Hierbij sta ik voor duidelijkheid, eerlijkheid en openheid. Het streven is dan ook om samen met de bewoners en ondernemers het centrum mooi te houden


Weten wat er speelt en leeft

Hier vind je alle actuele publicaties voor het stadsdeel Maastricht Centrum. Ook op de hoogte blijven van actualiteiten in de andere stadsdelen?  Kijk op de pagina 'Actueel'. 


Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.