Maastricht Centrum

Wethouder John Aarts is stadsdeelwethouder Maastricht Centrum. Bij dit stadsdeel horen de wijken: Binnenstad · Boschstraatkwartier · Statenkwartier · Kommelkwartier · Jekerkwartier · Sint Maartenspoort · Wyck. Maastricht Centrum is het centrale stadsdeel van Maastricht en ligt aan allebei de kanten van de rivier de Maas. Op de westelijke Maasoever zijn de singels een deel van de grens. De singels hoorden bij de vroegere Ring Maastricht.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen voor Maastricht Centrum. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht voor alle stadsdelen. 

Lees meer

Massimo di Perna

Gebiedshandhaver

Wat mogen de wijken van je verwachten?

“Praten en meedenken over leefbaarheid en veiligheid in ons stadsdeel? Dat kan! Ik zorg voor een plek en de juiste mensen aan tafel.”

Massimo di Perna afbeelding handhaver man met blauwe polo en geel vest

Voorzieningen in Maastricht Centrum

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer. Bekijk alle voorzieningen in Maastricht Centrum op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

verschillende gevels op; een plein


Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doet je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.


Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.