Maastricht-Centrum

Tot deze wijk behoren de buurten: Binnenstad, Boschstraatkwartier, Jekerkwartier, Kommelkwartier, Sint Maartenspoort, Statenkwartier (+ Sphinxkwartier), Wyck (+ Céramique). Maastricht-Centrum is de centrale wijk van Maastricht. De wijk ligt aan beide zijden van de rivier de Maas. De begrenzing op de westelijke Maasoever wordt min of meer gevormd door de singels, die onderdeel waren van de voormalige Ring Maastricht.


Lopende plannen en projecten

Bekijk hier de actuele plannen, projecten, activiteiten en ontwikkelingen die betrekking hebben op Maastricht-Centrum. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht stadsbreed. 

Lees meer

Foto van Alonzo

Social media

Alonzo Homblen

Gebiedshandhaver

Wat mogen de buurten van je verwachten?

"Aanwezig zijn in de buurt. Dat vind ik belangrijk en dat mag de buurt ook van mij verwachten. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor alle gemeentelijke aangelegenheden als het over de openbare ruimte gaat. De buurt staat daarbij centraal."

Alonzo werkt samen met Massimo di Perna en Jos Pelzer.

E: alonzo.homblen [at] maastricht.nl
T: 14 043  (landelijke nummer van de gemeente Maastricht)


Voorzieningen in Maastricht-Centrum

Winkels, scholen, restaurants, speeltuinen en meer... Bekijk alle voorzieningen in Maastricht-Centrum op de kaart. Je kunt inzoomen tot op straatniveau om meer van de omgeving te zien.  De legenda geeft uitleg bij de symbolen. En via 'kaart' kun je categorieën aan-, of uitzetten. 

verschillende gevels op; een plein

Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Het is ook de plek waar actualiteiten, verhalen en nieuwtjes over participatie samenkomen. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan, verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Of heb je deelgenomen aan een project of initiatief ter verbetering van de stad of van jouw directe leefomgeving? Maak ons deelgenoot van jouw ervaring(en).

Hoe doet je dat?

Stuur ons een redactie [at] thuisinmaastricht.nl (e-mail). Wil je een serie foto's of een video meesturen? Stuur die dan via wetransfer.com naar redactie [at] thuisinmaastricht.nl. Onze redactie checkt vervolgens jouw inzending en laat jou zo snel mogelijk weten of jouw bericht geplaatst wordt op deze website en onze Facebook-pagina.


terrasen bij bomen

Sociaal team

Voel je je eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaar je problemen in jouw gezin? Met jouw kinderen? Of heb je moeite met dagelijkse handelingen en heb je geen idee hoe je daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt je graag op weg. Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij jouw nog beter kunnen adviseren als je een vraag hebt.