19 oktober 2023 - Artikel

Blauwe zone in Daalhof opgeheven, nog geen betaald parkeren

Gemeente Maastricht heeft de blauwe zone voor parkeren in Daalhof opgeheven op 1 oktober 2023. Dit betekent dat je er geen parkeerschijf meer hoeft te gebruiken. In de rest van Maastricht zijn de vroegere blauwe zones al omgezet naar betaald parkeren, maar Daalhof is hierop een uitzondering. Voorlopig komt hier nog geen betaald parkeren tegen winkeltarief. De gemeente heeft dit besloten na gesprekken met ondernemers. 

Veranderde plannen na gesprekken met ondernemers

De gemeente is in gesprek gegaan met lokale ondernemers. Tijdens een bijeenkomst op 9 februari dit jaar legden de ondernemers uit dat de situatie in het winkelcentrum van Daalhof sterk veranderd is sinds de invoering van de blauwe zone in 2013. De gemeente heeft daarom besloten voorlopig geen kosten te rekenen voor parkeren bij de winkels in Daalhof.

Planning

In de komende 2 jaar bekijkt de gemeente samen met de ondernemers of er aan de Herculeshof genoeg parkeerplek is voor winkelende mensen. Want dat is het doel: genoeg parkeerplekken vlakbij de winkels voor winkelbezoekers.

Achtergrond

De gemeenteraad besloot al in 2021 om alle blauwe zones in Maastricht om te zetten naar betaald parkeren. Dit is in alle Maastrichtse wijken gebeurd, behalve in Daalhof.

Bovenaanzicht van de vroegere blauwe zone in Daalhof
De vroegere blauwe zone in Daalhof