Banner Jeugdlintje

Jeugdlintje

De gemeente Maastricht reikt het jeugdlintje uit op 31 mei 2024! En iedereen kan jonge helden nomineren. We zoeken kanjers van 6 tot en met 18 jaar die iets extra's doen voor anderen of iets bijzonders hebben gepresteerd in Maastricht.

Nomineer jouw jonge held vóór 6 mei

Dit zoeken we

Kandidaten moeten minimaal 6 en maximaal 18 jaar zijn. Ze mogen in Maastricht wonen, maar ook ergens anders. Wel moet hun inzet in Maastricht zijn.

Hun inzet kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een oudere of zieke helpen. Geld ophalen voor een goed doel. Praten over geweld en discriminatie met leeftijdsgenoten. Iets belangrijks doen voor een muziek-, sport-, of culturele vereniging. Of een andere bijzondere prestatie. Dat kan alleen zijn of met een groep. Ter inspiratie lees je op onze pagina Winnaars Jeugdlintje welke kanjers eerder een jeugdlintje kregen.

Let op: je mag geen familie nomineren!

Wie mag nomineren

Iedereen, binnen én buiten Maastricht, mag jonge helden nomineren voor het jeugdlintje. Ben je nog geen 18? Dan vragen we je om een (groot)ouder of verzorger mee te laten kijken met de inzending.

Zo werkt nomineren

Vul het online nominatieformulier in. Je vult hier in waarom de kandidaat volgens jou een jeugdlintje verdient. Leg hierbij uit:

  • Wat de activiteit bijzonder maakt
  • Wat het effect is geweest op anderen
  • Waarom de kandidaat een voorbeeld kan zijn voor andere kinderen en jongeren

Ook geef je in het formulier de gegevens op van minstens 2 andere mensen die jouw nominatie ondersteunen. Deze mensen mogen géén familie van de kandidaat zijn.

Veelgestelde vragen

  • Nadat je de nominatie hebt verstuurd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om alle informatie te bespreken. Krijgt jouw kandidaat een jeugdlintje? Dan hoor je dat midden mei van ons.

  • Ja, dat mag! Kinderen die met zich met z’n 2en of met een groep inzetten voor Maastricht, kan je ook nomineren.

  • Een commissie beoordeelt alle inzendingen en beslist wie een lintje krijgt. Halverwege mei hoor je of jouw kandidaat een lintje krijgt.

  • We vragen je om jouw kanjer niets te vertellen. Voor de kandidaat moet de nominatie én mogelijke selectie een verrassing blijven.

  • We reiken het jeugdlintje uit op vrijdag 31 mei 2024. Dit is de dag voor de Internationale dag van het kind. We maken later bekend waar de uitreiking precies zal zijn.

  • Veel kinderen en jongeren in Maastricht zetten zich vrijwillig in voor anderen. Zo werken zij mee aan een socialer Maastricht. Als dank voor deze jonge helden reikt de gemeente het jeugdlintje uit.

  • Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een e-mail naar jeugdlintje [at] maastricht.nl en we helpen je zo snel mogelijk.