grasveld met boom en blauwe glijbaan en speeltoestel

Sporten en spelen in het Statenkwartier en Boschstraatkwartier

Waar moeten we in het Statenkwartier en Boschstraatkwartier aan denken als we het hebben over het verbeteren van de sport- en speelplekken? Dat horen we graag van je.  

Korte terugblik

Op 18 mei vond de dialoog plaats met bewoners van de buurten Statenkwartier en Boschstraatkwartier. Veel ouders en hun kinderen, maar ook opa’s en oma’s en betrokken buurtgenoten vonden de weg naar De Brandweerkantine in de Capucijnenstraat om mee te praten over de buitensport- en speelplekken in hun directe omgeving.

De meningen, wensen en ideeën waren breed en divers. Van het plaatsen van een bankje bij de jeu de boulesbaan tot het verwijderen van bomen en het vervangen bepaalde speeltoestellen door klimrekken, schommels, basketbalveldje en/of pingpongtafels.

Ook waren er verzoeken voor het plaatsen van fitnesstoestellen, de aanleg van mindervalidenplekken en de realisatie van nieuwe (natuur)speelplekken voor kinderen. Dit laatste vooral door bewoners van de nieuwe woonwijk achter de Maagdendries. De net nieuw aangelegde natuurspeelplaats naast de oude krul van de Noorderbrug in het Frontenpark bleek nog niet bij iedereen bekend.

Vul het online formulier in

Als je niet naar de bijeenkomst in De Brandweerkantine kon komen op 18 mei, is dat geen probleem. Vul dan hieronder de korte enquête in. 

Praat mee over de sport en speelplekken buiten in Boschstraat- en Statenkwartier

1. Maak je wel eens gebruik van de speelplek het dichtst bij je huis? Of kies je vaker voor een plek verder van huis omdat die groter of leuker is?
Kies waar je het meest gebruik van maakt
2. Vind jij dat er voldoende is voor alle leeftijden? Zowel voor kinderen als jongeren als senioren?
Ruimte voor tips, ideeën of opmerkingen
Het invullen van je e-mailadres is niet verplicht voor het versturen van dit formulier.