Sporten en spelen in de buurt

Mensen sporten steeds vaker buiten. En kinderen spelen graag buiten. Daar willen we als gemeente op inspelen met passende sport- en speelplekken. Want we willen betere plekken maken met het geld dat we hiervoor hebben. Waar moeten we dan aan denken? Dat horen we graag van je.

2 kinderen hangend aan rekstok

Vertel het ons

We bespreken graag jouw en onze ideeën tijdens 1 van de ongeveer 30 inloopbijeenkomsten. Elke buurt waar sport- en speelplekken zijn, komt aan bod.  Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven gaan we de uitgestelde buurtbijeenkomsten van eind vorig jaar weer opstarten.

Hou je brievenbus in de gaten!

Want ongeveer 2 weken voor een bijeenkomst bij jou in de buurt sturen we je een uitnodiging. Kom vooral en neem ook je kinderen mee. Of vraag hen wat zij willen.

Waar en wanneer?

Er waren al inloopbijeenkomsten in verschillende buurten van Maastricht. De volgende bijeenkomsten zijn:

 • woensdag 28 september: Belfort
  Tijdens deze avond vindt ook een eerste algemene bijeenkomst plaats om bewoners en geïnteresseerden te informeren over de ontwikkeling bij het Keurmeestersplein in Belfort.
  Ouderen sociëteit, Ebinisterdreef 104
  17.00  - 19.30 uur
 • donderdag 29 september: Scharn
  Basisschool Scharn, Kloosterstraat 5-7
  16.30 - 18.00 uur
 • woensdag 5 oktober:  Sint Maartenspoort,  Wyck, Céramique
  Basisschool Samen Wyck, Wyckergrachtstraat 4a
  16.30 - 18.30 uur
 • donderdag 6 oktober: Campagne, Biesland, Wolder
  Tongerseweg 400
  16.30 - 18.30 uur
 • woensdag 12 oktober: Mariaberg
  Buurtcentrum Mariaberg, Anjelierenstraat 35
  16.30 - 18.30 uur

Vul het online formulier in

Als je niet naar de bijeenkomst in jouw buurt kunt of kon komen, is dat geen probleem. Vul dan de korte enquête in voor jouw buurt. 

Bijeenkomsten najaar 2022

Bijeenkomsten voorjaar en zomer 2022

Blijf op de hoogte

Je kunt op de bijeenkomst of in het online formulier je mailadres achterlaten. Een aantal weken na de bijeenkomst krijg je dan een e-mail met een korte samenvatting van de bijeenkomst voor jouw buurt. Wil je liever geen e-mailadres achterlaten? Geen probleem. We plaatsen op ook de samenvattingen.

Hoe gaat het verder na de bijeenkomst?

Via de bijeenkomsten en online formulieren verzamelen we alle wensen. We bekijken vervolgens wat we kunnen oppakken binnen het bestaande budget. Wensen die meer geld kosten, leggen we voor aan de gemeenteraad.

glijbaan