Sporten en spelen in de buurt

Mensen sporten steeds vaker buiten. En kinderen spelen graag buiten. Daar willen we als gemeente op inspelen met passende sport- en speelplekken. Want we willen betere plekken maken met het geld dat we hiervoor hebben. Waar moeten we dan aan denken? Dat horen we graag van je.

2 kinderen hangend aan rekstok

Vertel het ons

We bespreken graag jouw en onze ideeën tijdens 1 van de ongeveer 30 inloopbijeenkomsten. Elke buurt waar sport- en speelplekken zijn, komt aan bod.  Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven gaan we de uitgestelde buurtbijeenkomsten van eind vorig jaar weer opstarten.

Hou je brievenbus in de gaten!

Want ongeveer 2 weken voor een bijeenkomst bij jou in de buurt sturen we je een uitnodiging. Kom vooral en neem ook je kinderen mee. Of vraag hen wat zij willen.

Waar en wanneer?

De afgelopen maanden konden inwoners meedenken over de sport- en speelplekken in de stad. Er waren al 16 inloopbijeenkomsten in 21 verschillende buurten van Maastricht.

Na de zomer worden er nieuwe bijeenkomsten gepland.

De volgende buurten komen aan de beurt tussen 14 september en de herfstvakantie: Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Caberg/Malpertuis, Oud-Caberg, Sint Pieter/Jekerdal/Villapark, Belfort, Scharn, Wyck en Sint Maartenspoort, Wolder/Campagne en Biesland/Mariaberg.

Lees de nieuwe planning binnenkort op deze pagina. 

Vul het online formulier in

Als je niet naar de bijeenkomst in jouw buurt kunt komen, is dat geen probleem. Vul dan de korte enquête in voor jouw buurt. Ongeveer één week voor de bijeenkomst in jouw buurt staat het enquêteformulier online.

Blijf op de hoogte

Je kunt op de bijeenkomst of in het online formulier je mailadres achterlaten. Een aantal weken na de bijeenkomst krijg je dan een e-mail met een korte samenvatting van de bijeenkomst voor jouw buurt. Wil je liever geen e-mailadres achterlaten? Geen probleem. We plaatsen op ook de samenvattingen.

Hoe gaat het verder na de bijeenkomst?

Via de bijeenkomsten en online formulieren verzamelen we alle wensen. We bekijken vervolgens wat we kunnen oppakken binnen het bestaande budget. Wensen die meer geld kosten, leggen we voor aan de gemeenteraad.

glijbaan