29 juni 2023 - Artikel

Praktische tips voor het verduurzamen van je jaren 80-woning

In het begin van de jaren ’80 werd isoleren steeds belangrijker. Toch kun je woningen uit die tijd vandaag de dag verder verduurzamen. Goed voor het klimaat en je portemonnee.

Doe je voordeel met deze tips: 

  • Woningen uit de jaren ‘80 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Het is wel de vraag of die (nog) van voldoende kwaliteit is en voldoet aan de normen van nu. Na-isoleren kan winst opleveren.
  • Woningen uit die tijd hebben vaak mechanische ventilatie. Heb je nog de eerste, originele mechanische ventilatie (MV)-box? Dan is het zinvol om die vervangen. De oude box loopt namelijk op wisselstroom, een nieuwe op gelijkstroom. Daarmee verlaag je je stroomkosten aanzienlijk. De aanschaf van een nieuwe MV-box verdien je in 3 tot 5 jaar terug.
  • Andere inwoners met een jaren 80-woning gingen je voor. Lees hoe Jessie dit heeft aangepakt in een artikel dat eerder op deze website verscheen
  • Wil jij aan de slag met het verduurzamen van een woning uit de jaren ‘80? De energiecoaches in het Klimaathuis helpen je op weg! 

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

Vrouw staat voor huis