17 november 2022 - Artikel

Jessie vertelt over haar ervaring met het verduurzamen van een jaren 80-woning

In de jaren ’80 werd isolatie steeds belangrijker. Woningen uit die tijd zijn dan ook vaak redelijk geïsoleerd. Hoe kun je zo’n huis verder verduurzamen? Jessie Steevens woont met haar gezin in een jaren ’80 woning in de Eyldergaard en deelt haar ervaring.

Vrouw staat voor huis

Jessie: “Afgelopen jaren hebben we ons huis stap voor stap opgeknapt. Daarbij waren we ook steeds bezig met verduurzaming. Zo gingen we van dubbel glas naar HR++ glas, maakten we een duurzame aanbouw en dakkapellen, isoleerden we de kruipruimte en kwamen er zonnepanelen

Dat we het in stappen hebben gedaan, maakte het te overzien. Per onderdeel verdiepten we ons in de opties voor de aanpak, techniek en het betalen ervan. We deden ook kleinere dingen, zoals het plaatsen van tochtstrips, deurveren en een brievenbusklep.

Samen zorgen deze maatregelen voor meerdere voordelen. Het is beter voor het milieu, de energiekosten gaan omlaag, het wooncomfort gaat vooruit en het huis wordt meer waard. Een mooie optelsom!”

Zelf verduurzamen? Bekijk je mogelijkheden op Verbeter Je Huis of loop voor onafhankelijk advies binnen bij het Klimaathuis aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 215-217). 

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?