2 juni 2023 - Artikel

Jeugdlintje uitgereikt aan 2 jonge kanjers

Wethouder Manon Fokke en kinderburgemeester Joost de Goeij gaven op  donderdag 1 juni, tijdens de internationale Dag van het kind, het Maastrichtse Jeugdlintje aan 2 Emir Everts (16 jaar) en Dunya Jongen (11 jaar). Zij kregen een lintje omdat ze zich nuttig maken voor de Maastrichtse samenleving.

Feestelijke uitreiking

Emir en Dunya wisten van niets toen ze deze donderdag in het stadhuis kwamen.

De winnaars werden met een smoes meegenomen naar het stadhuis. Daar kregen zij een officiële uitreiking met natuurlijk een lintje en een oorkonde. Dit werd overhandigd door wethouder Manon Fokke en kinderburgemeester Joost de Goeij. Er was ook lekkere taart en kinderchampagne bij!

Uitreiking jeugdlintje 2023 1

Inzet voor Maastricht

Dunya en Emir doen ieder op hun eigen manier veel voor een sociaal en saamhorig Maastricht:

  • Emir zet zich via Stichting Trajekt in voor jongeren en tieners die het niet altijd makkelijk hebben. Hij helpt bij het verzorgen van leuke (sport)activiteiten voor deze doelgroepen om ze een leuke tijd te bieden. Dit doet hij niet alleen in zijn eigen wijk, maar door heel Maastricht. Emir maakt jongeren enthousiast en verbindt ze via zijn breed sociaal netwerk met het jongerenwerk. De selectiecommissie vindt het mooi hoe Emir de verbindende factor is. Emir staat altijd klaar om een extra stap te zetten. Hij zet zijn omgeving boven zichzelf.
  • Dunya is het gezicht voor het campagnebeeld van Buurtopera Malpertuis (poster/flyer) en heeft deelgenomen aan het ‘bewegend koor’ in de voorstelling. Dunya is geconcentreerd, gedreven, serieus en respectvol. De selectiecommissie vindt het mooi om te zien hoe Dunya zich inzet voor de samenleving en alle leeftijden. Ze is een kartrekster en brengt andere kinderen mee. Door het gezicht te zijn van de Buurtopera Malpertuis geeft ze duidelijk aan dat ze zich kwetsbaar durft op te stellen op jonge leeftijd en is ze een voorbeeld voor andere kinderen.

Wethouder Manon Fokke: “Het is ontzettend mooi om juist vandaag op de Dag van het Kind twee Maastrichtse jongeren in het zonnetje te zetten. Emir en Dunya zetten zich op een geweldige manier in voor onze stad, waarvoor mijn grote complimenten.” 

De selectiecommissie voor de jeugdlintjes bestond uit Jos Boelen (gemeenteraadslid), Jhon Miesen (burgerlid), Claire van den Bosch (Jongerenwerker Trajekt), Stacey Mulder (Kinderwijkraad Malberg) en Mare Kuzmanovski (Code043).

Alle informatie over het Maastrichts jeugdlintje vind je op de pagina Jeugdlintje.

Uitreiking jeugdlintje 2023 3