6 november 2023 - Artikel

Burgerberaad tijdens 4e bijeenkomst de stad in

4 november trokken de leden van het burgerberaad de stad in. Er stonden 4 excursies op het programma: 2 in de ochtend en 2 in de middag. Het doel van de bezoeken? Ontdekken wat de inrichting van de openbare ruimte betekent voor het gevoel dat je bij een plek krijgt. De thema’s veiligheid, gezondheid, ontmoeting en duurzaamheid stonden daarbij centraal.

groep mensen voor een bus burgerberaad

Een goedgevulde dag

In de ochtend stonden 2 excursies op het programma waar de leden uit konden kiezen: een bezoek aan Stichting Werkhuis in Heugemerveld of een wandeling in Wyckerpoort, over de Wittevrouwensingel en De Groene Loper.

In de middag konden de leden kiezen uit een wandeling door het Frontenpark, over de Statensingel en Lindekruis en een bezoek aan Winkelcentrum De Beente in Randwyck/Heugem.

De dag begon en eindigde in het buurthuis van Mariaberg. Ook de lunch vond daar plaats.

mensen die wandelen over een onverhard pad met gras aan de zijkant

Aan de slag

Een bus bracht de leden van het burgerberaad naar de gekozen plek. Tijdens de bezoeken en wandelingen beantwoordden ze een aantal vragen en gaven ze hun zintuigen de kost. Ze gingen ook in gesprek met voorbijgangers.

De vragen die de leden kregen voorgeschoteld:

  • Wat denk je al te weten over de plek die je nu gaat bezoeken?
  • Wat wil je weten over deze plek en de mensen die er komen?
  • Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je? Wat mis je?
groep mensen op een stoep en grasveld. ze luisteren naar iemand die uitleg geeft over iets

Een terugblik tot slot

Tot slot keek de groep samen terug op de excursies. Wat leerden ze ? Wat zagen ze aan het einde van de dag wel wat ze eerder niet zagen? Wat verbaasde? En welk obstakel zouden ze graag uit de weg ruimen?

Allemaal mensen die over een stoep lopen bij een fietspad

Meer informatie

Op de pagina burgerberaad vind je meer informatie over het burgerberaad. De volgende bijeenkomst is maandagavond 13 november in het VISTA college.

2 mensen die bij een fietspad lopen bij een gebouw