Blije bijen en bewoners in Amby

Inzending Uit je Dak Prijs 2021

Categorie: geveltuin

Afbeelding van witte huizen met zonnebloemen en planten

Tijdens een borrel met een aantal buren in 2020 kwam een ergernis ter sprake over het parkeren van auto's op een stukje gemeentegras voor onze deur. Bloemen en bomen zouden een oplossing vormen om het probleem op te lossen. Er werd contact opgenomen met de gemeente die hier al snel positief op reageerde.

Tot blijdschap van velen werden in februari van dit jaar bomen (Japanse Sierkers) en struiken (Mahonia’s) geplant. Een aantal straatbewoners raakte zo geïnspireerd dat ze op eigen initiatief plantjes en zaadjes op de nog openstaande plekken plaatsten.

Toen de groenwerkers van de gemeente in april het onkruid kwamen wieden stormden wij dan ook naar buiten om hen te waarschuwen dat ze moesten opletten met schoffelen.

Inmiddels onderhouden een aantal bewoners zelf hun stukje groen voor hun deur maar nog niet iedereen is zover. Wij proberen iedereen te enthousiasmeren. De hommels, vlinders en bijen zijn in ieder geval in grote getalen aanwezig op de verbena's en zonnebloemen. Hier en daar groeit er ook een venkel. We dragen op deze manier bij aan het vergroten van insectenpopulatie en aan het verspreiden van vrolijkheid.

Mochten we de prijs winnen willen we het bedrag besteden aan lavendelplantjes en aan een insectenhotel.

foto van paarse bloemen en gele vlinder
foto van bij en paarse bloemen
foto van gele zonnebloemen voor huizen