5 vierkante meter groen geluk

Inzending Uit je Dak Prijs 2021

Categorie: dakterras

foto van balkon met tafel en groene planten en een boom en stoelen

Op de muren aan de linkerkant staat lavendel die ik ook gebruik in gerechten. Er staan gewone geraniums en wilde een geranium ( die elk jaar weer opnieuw bloeit ) en er staat rozemarijn.

Rechts groeit een druif die van de buren komt en ons heerlijke druiven geeft.
De meeste planten zijn vaste planten waaronder een ginkgo die er al 30 jaar staat. Ook de oleanders zijn al zeker 20 jaar oud. Verschillende kruidenplanten zorgen ervoor dat we die niet hoeven te kopen en heerlijk zelf kunnen plukken.
Voor de kleurige noot zorgt een aantal eenjarige planten.
In de muren, die niet gevoegd zijn, groeien verschillende inheemse planten die er spontaan zijn gaan groeien. Ook veel insecten vinden hier een fijn plekje.
Het nestkastje heb ik helaas weg moeten halen. Er zijn heel veel katten in de buurt die het kastje té interessant vonden.

Ingesloten tussen de huizen/ bedrijven in het Jekerkwartier ligt ons heerlijke plekje als een ware oase. Het is een fijne plek voor veel vogels en insecten, sinds dit jaar komt er zelfs een kolibrievlinder op bijna vaste tijden op bezoek. Natuurlijk is het een geweldige plek ook voor ons om midden in de stad in een heerlijke groene/geurige oase te kunnen verblijven.
Zelfs als het geen mooi weer is genieten wij ervan om naar al het groen van binnen naar buiten te kijken. Het geeft ons rust in de soms erg drukke binnenstad.

foto van balkon met tafel en groene planten en een boom
foto van balkon met tafel en groene planten en een boom en 2 stoelen rood
afbeelding van terras met stoel en bomen en planten