Openbare laadpalen in Maastricht

Vattenfall realiseert nog eens 42 extra openbare laadpalen. Inwoners konden begin 2023 meedenken over de locaties van deze laadpalen. Daarop kwamen bijna 400 reacties binnen. Ook in 2022 vond zo’n ronde plaats voor 120 locaties. Het plaatsen van deze laadpalen is onlangs begonnen. Verwacht wordt dat er eind 2024 zo'n 800 openbare laadpunten in Maastricht zijn.

Het toekomstplaatje

Het is misschien nog moeilijk voor te stellen, maar in de toekomst rijden in Maastricht meer elektrische auto’s dan auto’s op fossiele brandstof zoals benzine. In 2030 mogen alleen nog nieuwe elektrische auto’s worden verkocht. Daar houdt de gemeente Maastricht nu al rekening mee. Om het mogelijk te maken dat elektrisch rijden voor iedereen mogelijk is, zorgt de gemeente Maastricht voor voldoende openbare laadpalen.

Openbare laadpalen

Veel laadpalen worden bij mensen thuis op de oprit geplaatst. Of bij bedrijven op de parkeerplaats. Dit is vaak de goedkoopste en makkelijkste manier. Op plekken waar dit niet kan, zijn laadpalen in de openbare ruimte nodig. Deze laadpalen zijn voor iedereen te gebruiken. 

Meer informatie hierover staat op de website van de gemeente Maastricht.