Dag- en nachtopvang en social hostel Amby

De gemeente werkt aan een nieuwe dag- en nachtopvang met een social hostel in Maastricht. De plek is voor kwetsbare mensen die door omstandigheden geen (t)huis meer hebben en tijdelijk niet zelf aan een woning kunnen komen. Bijvoorbeeld door een scheiding, verlies van inkomen of psychische problemen. 

Na zorgvuldig zoeken heeft de gemeente gekozen voor de locatie Severenstraat 18 in Amby, het voormalige schoolgebouw. Er wordt nog onderzocht of deze locatie aan alle voorwaarden voldoet. Daarna besluit het college of de nieuwe dag- en nachtopvang hier kan worden gerealiseerd.

Dag- en nachtopvang

De opvang is bedoeld als een tijdelijke plek voor maximaal 20 mensen. Deze mensen worden binnen 6 weken begeleid naar een andere woonplek. En ze worden geholpen met hun inkomen. Daarnaast zijn er activiteiten om een zinvolle dagbesteding te bieden.

Social hostel

Het social hostel is een woonplek waar mensen maximaal 2 jaar kunnen wonen onder begeleiding. Hier kunnen ook mensen vanuit de dag- en nachtopvang naar toe als er binnen 6 weken nog geen geschikte woning is gevonden. Of als niet duidelijk is wat deze persoon nodig heeft om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en mee te doen in de samenleving. Ook hier is er maximaal plek voor 20 mensen.

Informeren omwonenden

De gemeente heeft alle bewoners in de buurt een brief gestuurd met uitleg en een uitnodiging om deel te nemen aan een informatieavond. Daarnaast zijn de plannen besproken met de buurtnetwerken Amby en Nazareth. Binnenkort worden er bijeenkomsten georganiseerd om omwonende en betrokkenen te informeren.

Nieuw gebouw

Als alle plannen doorgaan, wordt het schoolgebouw waarschijnlijk gesloopt. Er komt dan een nieuw gebouw voor de dag- en nachtopvang en het social hostel.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief via gemeentemaastricht.nl/nieuwsbrief. Zo ontvangt u tijdig een bericht als er op deze pagina nieuwe informatie is over de voortgang.

Meer weten over zicht op thuis en vragen over social hostel? Ga naar gemeentemaastricht.nl/zicht-op-thuis