9 augustus 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur Verhaal - 50

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Deze week zijn we voor een Voordeur Verhaal te vinden in de wijk Pottenberg. We gaan op bezoek bij William. Deze energieke en veelzijdige buurtbewoner is altijd in de weer. Al tientallen jaren is hij nauw betrokken bij de voetbalclub, is hij van de partij als er een buurtinitiatief wordt georganiseerd, en draait hij onder de naam ‘Terug in de Tijd’ wekelijks muziek in de zorgtehuizen van Envida. Waar velen William ook van kennen, is van zijn initiatief ‘Dansen in het Park - Maastricht e.o.’.

"In 2010 was ik diskjockey op een 50-jarig jubileum. Er waren veel senioren die mooie herinneringen hadden aan de muziek. Zij vertelden dat ze in de jaren 50 en 60 graag gingen dansen, onder andere in het stadspark. Deze uitgaans- en ontmoetingsgelegenheden waren helaas verdwenen." Zo ontstond volgens William het idee om een 50+ party te organiseren in café d’n Hiemel. "Het was meteen een succes! De twee daaropvolgende jaren organiseerde ik er maandelijks een dansavond voor senioren.’ Dat bleef niet onopgemerkt. William werd benaderd door Trajekt. Zij ondersteunden hem het initiatief stadsbreed te organiseren. Inmiddels verzorgt William op meerdere locaties in de buurten van Maastricht, samen met een groep betrokken vrijwilligers en onder de vlag van Stichting Wij Senioren, dans- en ontmoetgelegenheden voor ouderen. Hij haalt zijn telefoon tevoorschijn. Op filmpjes zijn volle danszalen met goedlachse ouderen te zien die de foxtrot, wals en tango dansen. "Line-dance is ook erg populair. En natuurlijk gooi ik er ook regelmatig een feestnummer tussen."

De droom van William om in het stadspark dansmiddagen te organiseren is ook uitgekomen. Met trots vertelt hij dat er al 5 edities hebben plaatsgevonden. "Ouderen met elkaar in contact brengen, zorgen voor ontmoetingen en daarbij de gelegenheid bieden in beweging te blijven is mijn passie geworden. Dat heeft deze generatie verdiend."

Zin om te dansen? Iedere eerste zondag van de maand tussen 14.00 en 17.30 uur gaan de voetjes van de vloer in buurtcentrum de Romein. Kijk voor meer locaties op de facebookpagina of op www.danseninhetpark.nl Wees welkom!

man met blauw geblokte bloes in deurportiek