30 juli 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur Verhaal - 48

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voor het Voordeur Verhaal van deze week gaan we in de wijk Caberg langs bij de sympathieke Aty. We merken al snel dat we te maken hebben met een echte dierenvriend. Aty noemt op: "We hebben vissen, een hamster, een konijn, vogels en een hond… Dat was het geloof ik wel." We vinden het dan ook niet vreemd dat Aty vrijwilliger is bij Kinderboerderij Daalhoeve; de boerderij waar boerderijdieren maar ook exoten zoals stokstaartjes, otters, kamelen en woestijnvossen te zien zijn. "Na een aantal jaar vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis werd het tijd voor iets anders. Via internet kwam ik een vrijwilligersvacature tegen als dierenverzorgster bij de Daalhoeve." Even was er bij de echtgenoot van Aty twijfel. Want wat als ze nog meer dieren mee naar huis zou nemen of als er een dier kwam te overlijden? Toch liet Aty zich niet weerhouden. Ondertussen is ze 3 dagen per week bij de Daalhoeve te vinden. "In de ochtend kom ik op tijd om de dieren goedemorgen te wensen. Vervolgens wordt om 9 uur alle werk verdeeld en gaan we in tweetallen aan de slag." Hokken worden uitgemest, het hooi en voer wordt bijgevuld en water wordt ververst. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om de dieren te knuffelen en aaien. De lente is volgens Aty een bijzondere tijd. "Er worden veel dieren geboren. Het is heel leuk om dan bijvoorbeeld de lammetjes de fles te geven. Ik hoop ook nog een keer een bevalling mee te mogen maken!" Aty voelt zich bij de Daalhoeve als een vis in het water. Het is zeker aanpoten, maar iedereen werkt op z’n eigen tempo en de sfeer is altijd goed. "Dit had ik jaren eerder moeten doen! Hier wil ik niet meer weg!"

Een bezoek aan de Daalhoeve is gratis. Van maandag tot vrijdag zijn ze geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Zaterdag en zondag is de Daalhoeve open van 10.00 tot 19.00 uur. Bezoek de website voor nog meer informatie: www.daalhoeve.nl