8 juli 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur Verhaal - 46

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

In de wijk Pottenberg gaan we voor een Voordeur Verhaal op bezoek bij Cynthia. Deze gastvrije en betrokken buurtbewoonster staat altijd voor iedereen klaar! Ze organiseerde spontaan een halloweentocht, schafte voor de buurt een trampoline aan, versiert de straat als het Nederlands elftal speelt en kookt geregeld een maaltijd voor haar buurvrouw.

Sinds kort is Cynthia ook betrokken bij het nieuwe initiatief Fit en Stoer Pottenberg. ‘Het idee komt van Kim (we hebben haar ontmoet in een eerder Voordeur Verhaal). We kwamen erachter dat we hetzelfde belangrijk vinden. Onze kinderen moeten veilig kunnen opgroeien, zichzelf kunnen zijn, buiten spelen en vriendjes maken. Daar is Fit en Stoer Pottenberg een goede plek voor, een plek die spontaan is ontstaan!’

Om de week organiseert een team enthousiaste vrijwilligers sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de buurt. Tikspelletjes, een potje voetbal, kickboksen en tik-tok dansjes, er komt van alles voorbij! Cynthia houdt onder andere de administratie bij. ‘In de afgelopen vier zaterdagen is het aantal kinderen flink gegroeid. Bijna 34 kinderen hadden zich aangemeld.’ Daarnaast staat ze achter de bar om de kinderen te voorzien van drankjes en fruit, en natuurlijk zijn de ouders ook welkom. ‘Het is mooi dat we dit op korte tijd al voor elkaar hebben weten te krijgen. Als ik daarin kan helpen doe ik dat, bij mij gaat dat vanzelf. Als de kinderen en mensen om me heen blij zijn, dan ben ik dat ook!

Fit en Stoer is er om de zaterdag van 13.00 uur tot 15.30 uur voor kinderen tussen 3 en 12 jaar oud. Informatie en aanmelden via de Facebookpagina, verzamelen bij Bodyfit Pottenberg. Bijdrage is 2,00 euro.

Vrouw met grijze broek bij voordeur