1 juli 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur Verhaal - 45

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 45

Voor het Voordeur Verhaal van deze week nemen we contact op met de openhartige Jef. In de wijk Brusselsepoort kennen we hem sinds 1991 van zijn kapperszaak. Daarnaast schittert hij al jaren als zanger op het podium. ‘Muziek maken is door mijn vader met de paplepel ingegoten. Hij speelde verdienstelijk accordeon en zong goed. In mijn ogen was hij een beroemdheid!’ Jef zong zelf in een jongerenkoor en deed mee aan een opvoering van Jesus Christ Superstar op het Vrijthof. Zijn échte carrière begon in 1999, en wel in zijn eigen kapperszaak. ‘De regisseur die de carnavalszitting van de Tempeleers organiseerde, kwam langs voor een knipbeurt en vroeg of ik ook een lied wilde zingen.’

Het balletje ging rollen. Eerst in Maastricht, en na deelname aan het LVK in heel Limburg. Van kleine cafés tot de 11e van de 11 op het Vrijthof. ‘Het maakt niet uit of je voor 30 of voor 12.000 mensen zingt, als er maar een wederkerigheid is met het publiek. Dan voelt het goed!’ Voor het optreden begint loopt Jef door het publiek om de sfeer te proeven en te zien hoe gewaardeerde collega’s een kolkende mensenmassa aan het sjoenkelen krijgt.

Jef zijn bescheidenheid siert hem. ‘Wie ben ik dat ik voor deze mensen mag zingen en dit mag meemaken’ is een uitspraak die meermaals langskomt. Nu treedt hij in de voetsporen van zijn vader en zingt hij het liefst Duitse schlagers uit de jaren 50 en 60. ‘Die zing ik veelal voor senioren. Zij kennen de nummers en dan voel ik me als een vis in het water.’ Het mooie aan het zingen, maar ook zeker in het kappersvak, is volgens Jef dat hij met veel mensen in aanraking komt en ze allemaal met een goed gevoel naar huis laat gaan!

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis.  

Man met zwart shirt voor voordeur