2 september 2021 - Blog

Stille Tocht ter nagedachtenis van Tanja Groen en Peter R. de Vries

Honderden mensen liepen mee in een stille tocht ter nagedachtenis van Tanja Groen en Peter R. de Vries.

Op 31 augustus liep de stille tocht over de Groene Loper naar het Koningsplein. Precies 28 jaar geleden verdween Tanja  na een gezellige avond met andere studenten van studentenvereniging Circumflex spoorloos. Tot op heden is er geen spoor van haar gevonden.

De belangstelling voor de tocht was groot. Het was goed om te zien dat onze burgemeester Annemarie Penn-te Strake en wethouders mee liepen en dat de pers in grote getale aanwezig was. Er waren ook meerdere studentenverenigingen uit het land aanwezig om steun te betuigen.

Na de tocht werden er toespraken gehouden om de zaak onder de aandacht te houden. Er werd gesproken door de  voorzitter van de studentenvereniging, door een toenmalige huisgenote van Tanja Groen, door de dochter van Peter R. de Vries en door de moeder van Tanja.
De dochter van Peter R. de Vries  gaf aan dat de stichting de Gouden Tip inmiddels
1,4 miljoen euro had opgehaald. Hiervan gaat 1 miljoen naar degene die de gouden tip heeft over de verdwijning van Tanja Groen. Het restant gaat naar de andere Gold Cases zaken waar Peter R. de Vries zich voor heeft ingezet.

"Ik vond het een mooie ingetogen avond en goed om te zien dat deze verschrikkelijke zaak na 28 jaar nog zo onder de aandacht blijft" aldus George.

George Seelen
Buurtredacteur ThuisInMaastricht, Wittevrouwenveld, Wijckerpoort, Maastricht

Foto's: www.georgemaastricht.nl/450401699


 

Groep mensen loopt onder viaduct