29 september 2021 - Blog

Burendag 2021 rond de Groene Loper

Zaterdag 25 september werd in Nederland Burendag gevierd. De Maastrichtse wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort hadden de handen hiervoor ineen geslagen.

Zo hebben ze in samenwerking met de stichting Vrijheidspark Maastricht en de Stadstuin Greune Luiper wat activiteiten georganiseerd.

In het Vrijheidspark werd er van alles georganiseerd zoals tafeltennis, bootcamp, hindernisbaan, voetbal- en volleybalwedstrijden, jeu de boules, touwtrekken, schilderen en yoga.
In de stadstuin Greune Luiper konden de bezoekers zien dat er sinds half april hard gewerkt is door beheerder John en vele vrijwilligers om de stadstuin klaar te krijgen.
Zo is de betonnen omheining met graffititekeningen opgefleurd met onder andere een tekening van de Engel van Maastricht en pastor Mattie Jeukens.
In de tussentijd zijn er 250 veilingkisten neergezet en door omwonenden in gebruik genomen om hun eigen groenten, planten, bloemen etc. te kweken.

Klokslag 16.00 uur werd de Stadstuin Greune Luiper officieel geopend door onze bekende Pastor Mattie Jeukens en de Engel van Maastricht, Math Hardy.
Beheerder John had in zijn openingsspeech er vooral de nadruk op gelegd dat de Stadstuin laat zien dat er een goede verbinding is tussen de bewoners van Wittevrouwenveld, Wyckerpoort en de Groene Loper.
Het was verrassend om te zien dat onze bekende video medereporter Jeffrey de Vries van ”Wat is loos in Mestreech” op het einde kwam om de beheerder  en pastor te interviewen over deze opening.

Het was goed om te zien dat kinderen en hun ouders in grote getale naar het Vrijheidspark kwamen om daar gezamenlijk te spelen en dat de opening van stadstuin de Greune Luiper druk bezocht werd.
Ik ben er trots op dat de buurten elkaar weten te vinden.

George Seelen
Buurtredacteur Thuis In Maastricht

Bekijk meer foto's op  www.georgemaastricht.nl/450615097

 

Graffiti bij de stadstuin Groene Loper