15 maart 2022 - Artikel

Zon op grote daken loont

In Maastricht maken we werk van duurzame energie en energiebesparing. Ook ondernemers dragen daaraan bij. Veel bedrijven hebben grote daken. Zon op die grote daken loont. Zo weet ook Steenfabriek Klinkers.

Het familiebedrijf produceert al meer dan 80 jaar gevelstenen.  Dat doen ze lokaal, traditioneel en veelal voor de regio. Duurzaamheid is een van de pijlers van de fabriek en daar werken ze stap voor stap aan. Met het plaatsen van zonnepanelen als belangrijk onderdeel.

Dit jaar komen daar nog meer panelen bij. Directeur Ivo Brabant: “Onze intentie is om al onze daken vol te leggen. Het is niet de vraag of we dat doen, maar wanneer. Duurzaam ondernemen hoort naar ons idee in het DNA van elk bedrijf te zitten.

Naast het leggen van zonnepanelen hebben we meer duurzame ambities. Zo zijn we ook in ons productieproces bezig met het verminderen van energieverbruik en CO2-uitstoot.

We zijn zelf aan de slag én samen met andere bedrijven in onze sector. Samen maken we steeds meer het verschil.” 

#MissionZeroMaastricht

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?