20 oktober 2022 - Artikel

Warmtepomp: wel of (nog) niet? Energiecoach Frans helpt je op weg

Warmtepompen: door de stijgende gasprijzen zijn steeds meer mensen hier geïnteresseerd in. Wanneer is het slim om een warmtepomp aan te schaffen? En wanneer (nog) niet? Energiecoach Frans helpt je op weg.

“Het is goed om te weten dat er verschillende soorten warmtepompen zijn. Niet iedere soort past bij ieder huis én bovenal is het belangrijk dat je huis er klaar voor is om (deels) van het gas af te gaan.

  • Als je huis niet of te weinig geïsoleerd is, is het belangrijk eerst daarin te investeren. Zonder isolatie levert een warmtepomp onvoldoende op.
  • Een warmtepomp is het meest kostenbesparend in combinatie met zonnepanelen. 

Er zijn 3 soorten warmtepompen:

  1. Een volledig elektrische warmtepomp, ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.
  2. Een hybride warmtepomp, die werkt samen met je cv-ketel.
  3. Een ventilatiewarmtepomp, een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Meer weten over warmtepompen? https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/duurzaam-verwarmen-en-koelen/warmtepomp-duurzaam-elektrisch-verwarmen/.

Benieuwd naar de opties in jouw huis? Plan een afspraak met Frans of 1 van zijn collega’s via  https://www.nieuweenergieinlimburg.nl/maastricht/project/488/Energiecoaches+Maastricht/.  

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

energiecoach man bij kast met witte apparaten en groene banners missionzeromaastricht mzm