18 mei 2022 - Artikel

VvE Sadatdomein werkt stap voor stap aan duurzaamheid

Steeds meer Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zetten stappen rond duurzaamheid. Zo ook de VvE van een appartementencomplex aan het Sadatdomein. “Afgelopen jaren is de interesse in duurzaamheid steeds verder gegroeid onder onze bewoners, onder andere door de cursus VvE’s met Energie”, vertelt Jack Schoonbrood van deze VvE.

We hebben een lijst van punten die we willen aanpakken. Die werken we stap voor stap af. Met een aantal personen nemen we het voortouw. We investeren in de betrokkenheid van de bewoners door structuur aan te brengen en ruimte te geven om mee te denken. Dat vinden we belangrijk, net als onze 2 basisprincipes:

  1. Alle besluiten nemen we zoveel mogelijk in consensus. We gaan voor 100 procent draagvlak.
  2. Iedere bewoner mag (als dat mogelijk is) zelf kiezen om wel of niet mee te doen aan maatregelen.

Zo komen we samen steeds verder.” 💪

Lid van een VvE en ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om te verduurzamen? Volg net als Jack gratis een cursus. Er zijn nog enkele plekken vrij in het najaar: https://www.nieuweenergieinlimburg.nl/maastricht/kalender/

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

 

 

afbeelding man en vrouw voor appartementengebouw en gras