11 oktober 2023 - Artikel

Vervang jouw cv-ketel door een (hybride) warmtepomp

Een cv-ketel gaat zeker 15 jaar mee. Wordt de ketel goed onderhouden, dan is dat meestal een paar jaar langer. De levensduur wordt uiteindelijk bepaald door het aantal branduren. Stel dat je cv-ketel het nu begeeft, dan is het raadzaam om voor een (hybride) warmtepomp te kiezen. Vanaf 2026 is dat zelfs verplicht. Er zijn aantrekkelijke subsidies, fondsen en leningen om een (hybride) warmtepomp aan te schaffen. Zo verminder je je gasverbruik en CO2-uitstoot.  

Je hoort wel eens dat mensen twijfelen over de aanschaf vanwege het geluid. De ventilator en compressor maken een licht brommend geluid. Al worden de nieuwe generaties warmtepompen steeds stiller. Een kwalitatieve pomp produceert tegenwoordig een aanvaardbaar geluid. Bovendien zal een vakbekwame installateur deze altijd zodanig plaatsen en monteren, dat die zo weinig mogelijk overlast geeft. Je kunt er ook voor kiezen om de buitenunit te omkasten om het geluid te dempen. 

Benieuwd of een warmtepomp voor jouw woning een goede oplossing is? Kijk op: www.thuisinmaastricht.nl/actueel/artikel/warmtepomp-wel-nog-niet-energiecoach-frans-helpt-je-op-weg  

Weten wat een warmtepomp voor jouw energierekening kan betekenen? In het Klimaathuis helpen we je graag verder! Kijk op: www.gemeentemaastricht.nl/klimaathuis 

afbeelding van een man die staat bij een deur en een kast

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?