13 september 2021 - Artikel

Unmute Us- Protest in Maastricht

Protest in Maastricht  Zaterdagmiddag  11 september werd er in verschillende steden in Nederland gedemonstreerd tegen het Corona beleid waardoor de horeca en evenementen branche hard geraakt worden. In Limburg werd er een muzikale protestmars georganiseerd vanaf het Mecc over de Groene Loper naar de Geusselt.

Grote groep mensen dicht op elkaar
podium met rook Unmute Us- Protest

De festivalsector en andere sectoren wilden een geluid laten horen richting het kabinet omdat er volgens hen met verschillende maten wordt gemeten. Vorige week waren er duizenden mensen bij de Grand Prix in Zandvoort aanwezig   waar onze bekende coureur Max Verstappen de Nederlanders door zijn winst in extase  bracht en waar de 1 ½ meter regel nauwelijks gehandhaafd werd. Aan de andere kant mogen concerten zoals die van André Rieu en festivals vanwege de 1 ½ meter afstand niet doorgaan.

In Maastricht liepen er honderden mensen feestend achter 7 verschillende vrachtauto’s met muziek variërend van carnavals muziek ( waaronder onze bekende zanger Frans Theunisz) tot house muziek. Het was goed om te zien dat er genoeg mensen de tocht aanschouwde en meeliepen en dat alles ordelijk en netjes verliep.( in de tocht liepen mensen van de orde dienst mee en werd de achter gelaten rommel netjesdoor hen opgeruimd) Maastricht en Limburg hebben op een ludieke en feestende manier hun geluid laten horen. 

George Seelen
Buurtredacteur Thuis in Maastricht, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Maastricht


Foto’s: http://www.georgemaastricht.nl/450494159