29 november 2022 - Artikel

Ton Harmes van Boekhandel Dominicanen neemt concrete maatregelen om te verduurzamen

Boekhandel Dominicanen heeft oog voor duurzaamheid en zijn klanten. Daarom doet de onderneming mee aan Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) Maastricht. Directeur/eigenaar Ton Harmes tekende onlangs de Akte van Ambitie en neemt concrete maatregelen om te verduurzamen.

Ton: “Onze boekhandel ligt midden in de binnenstad. Die willen we graag leefbaar houden. Daarom doen we mee met Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). ZES houdt in dat je per 2025 niet meer zomaar de binnenstad inkomt met een bestel- of vrachtauto die CO2 uitstoot. 

Natuurlijk, de boekhandel is volledig afhankelijk van logistiek. De winkel moet worden bevoorraad en we versturen bestellingen naar klanten. Om dat duurzamer te maken, wachten we trouwens niet tot 2025. We zijn al aan de slag. Vanaf 2023 bundelen we onze logistiek via het elektrisch vervoer van Delivery Three (voorheen: Goederenhubs Maastricht).

Bijkomend voordeel is dat we in die hubs boeken kunnen sorteren, beprijzen en opslaan. Nu kost ons dat veel ruimte in de winkel. We willen bezoekers een totaalbeleving bieden, de boekhandel moet een ontmoetingsplek zijn. Dan helpen grote dozen, kratten en karren niet. Zo zie je dat aandacht voor duurzaamheid én efficiënte bedrijfsvoering hand in hand kunnen gaan.”

Meer weten over Zero Emissie Stadslogistiek? Kijk op www.zesmaastricht.nl.

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

2 mannen die elkaar hand geven voor een boekenwinkel