1 juli 2021 - Artikel

Tentoonstelling Troostfee in Wittevrouwenveld

Wie kan het zich niet herinneren? Ruim een jaar geleden zat de hele wereld in zak en as. Iedereen was radeloos. Iedereen en vooral de economie werd geconfronteerd met een ernstige coronapandemie. Iedereen was in mineur. Virologen en het Outbreak Management Team legden in samenspraak met het Kabinet strenge beperkingen op. Het begon ermee dat de niet essentiële winkels gesloten werden, er werd gehamsterd in de supermarkten, de 1,5 meter afstand werd in het leven geroepen en er kwam de mondkapjesplicht.

Gelukkig hebben we in Maastricht een geweldige kunstenares Danae Borger die de troostfee tevoorschijn toverde. Zij blaast letterlijk liefde en positiviteit de wereld in. Het sieren met de Troostfee begon in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld, daarna verspreidde zij zich als een olievlek over Maastricht en nu zelfs over het hele land.

De Troostfee werd samen met de HAW PIN-actie verder verspreid om als troost en symbool te staan voor deze pandemie.

Verwarmingsketel Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk

Zoals velen weten zit de Maastrichtse Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk met een verwarmingsketel die dringend aan vernieuwing toe is. Er is in de tussentijd het Vriendje voor een Tientje-comité opgericht. Dit comité gaat de komende maanden activiteiten organiseren om wat geld op te halen ter ondersteuning van deze actie.

Tentoonstelling

Na de aftrap op 24 mei, vond op zaterdag 26 juni in de Emmauskapel van de bovengenoemde kerk de opening plaats van een tentoonstelling over de geschiedenis van de Troostfee. Deze tentoonstelling is van 26 juni tot en met 25 juli iedere woensdag, zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur gratis te bezichtigen. Een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Hulp gevraagd

De parochie heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en heeft diverse instanties aangeschreven voor financiële ondersteuning. Dat is grotendeels gelukt maar ze zitten nog met een tekort van 40.000 euro. Hopelijk zijn jullie bereid deze actie te ondersteunen. Alvast bedankt!

Foto's staan op http://www.georgemaastricht.nl/449801571

Tekst en foto's: George Seelen

altaar in de kerk met rode doek ervoor