6 december 2023 - Artikel

’t Heegeneerke: dé huiskamer van De Heeg waar iedereen welkom is

Al heel wat jaren zetten Rob en Marc Claessen uit De Heeg zich samen met een team vrijwilligers in voor ’t Heegeneerke in De Heeg. Wat ’t Heegeneerke precies is? “Het is zoveel in 1. Van huiskamer en koffiehuis tot workshop- en vergaderplek. Kort samengevat is het vooral een ontmoetingsplek voor mensen in de wijk en daarbuiten”, legt Rob uit. “Iedereen is hier welkom. Of je nu 25 jaar bent of 85. Of je alleen komt of wilt komen lunchen met een groep. Het kan allemaal.” 

Dankzij Rob en Marc en alle vrijwilligers is ’t Heegeneerke in de 10 jaar dat het bijna bestaat enorm gegroeid. De kienavond is daar een goed voorbeeld van. Rob: “We kregen jaren geleden de vraag er 1 te organiseren. We begonnen met 20 kieners. Inmiddels zitten er elke 2e vrijdagavond van de maand tussen de 50 tot 70 mensen.” 

In ’t Heegeneerke worden ook steeds meer activiteiten georganiseerd samen met andere organisaties zoals Buurtcentrum De Boeckel en Trajekt. Zo is er een dansavond, een rommelmarkt, een gezondheidsbeurs, een kerstmarkt. Fotoclub De Heeg organiseert er binnenkort een tentoonstelling. ‘t Heegeneerke is er écht voor de wijk.

13 december blaast ’t Heegeneerke 10 kaarsjes uit. Marc: “En daar zijn we behoorlijk trots op. Het ging met vallen en opstaan. We hebben veel te danken aan heel veel mensen, vooral aan onze vrijwilligers, aan Buurtnetwerk Like de Heeg en aan Trajekt. Op naar de volgende 10 jaar!”

Meer informatie over ’t Heegeneerke vind je op Koffiehuis t Heegeneerke.