10 februari 2022 - Artikel

Steun Bram en zijn meetfiets

Hoe beïnvloedt de publieke ruimte onze gezondheid? Dat is de vraag die Bram Oosterbroek zich stelt in zijn onderzoek voor het Maastricht Sustainability Institute. Op zoek naar antwoorden meet hij de luchtkwaliteit en hittestress. En heeft hij gesprekken met bewoners op straat. Ook op en rondom de Groene Loper doet Bram onderzoek. Zo hoopt hij de gemeente Maastricht inzichten te bieden over een gezonde stad.

Voor zijn metingen heeft Bram een nieuwe meetfiets nodig. Daarom heeft hij een campagne opgezet via de Maastricht University en Universiteitsfonds Limburg.

Over Bram en zijn missie

Wie Bram Oosterbroek (Maastricht Sustainability Institute) al eens op hete zomernachten door de stad heeft zien fietsen op zijn Urban Hotspotter, zal vast benieuwd zijn naar zijn missie. In zijn onderzoek naar hoe ruimtelijke inrichting de menselijke gezondheid beïnvloedt, wil Bram de luchtkwaliteit en hittestress meten. Hiermee, en bijvoorbeeld door middel van gesprekken met bewoners op straat, wil hij Maastricht en andere Zuid-Limburgse steden inzichten bieden over een gezonde stad.

Een nieuwe fiets

Om zijn doel te bereiken heeft Bram een nieuwe meetfiets nodig, zeg maar de Urban Hotspotter 2.0. Daarom heeft hij een campagne opgezet via de Universiteit Maastricht / Universiteitsfonds Limburg Crowdfunding.

Heb je interesse om Bram te steunen? Kijk eens op: https://www.umcrowd.nl/project/give-to-a-healthy-city