12 juli 2021 - Artikel

Stadsbrouwerij zoekt hulp van Maastrichtenaren/Wyckenaren

De Stadsbrouwerij Maastricht zoekt hulp van Maastrichtenaren/Wyckenaren die tijd en zin hebben om te laten zien dat ze thuis zijn in Maastricht.

  • Tekst: Tom de Lepper, Stadsbrouwerij Maastricht
  • Foto's: Stadsbrouwerij Maastricht

Zó thuis in Maastricht dat ze zich de geur van de voormalige Ridderbrouwerij nog kunnen herinneren, de verhalen van vroeger nog weten te rappelleren en trots zijn dat er weer Maastrichts bier door de leidingen stroomt. Mensen die zo thuis in Maastricht is dat ze rondleidingen kunnen geven in Stadsbrouwerij Maastricht.

Zó thuis in Maastricht dat ze het stratenplan uit hun hoofd kennen en het leuk vinden om voor onze brouwerij verschillende afnemers aan te doen om spullen namens de brouwerij af te geven (vilten/glaswerk/folders).  Een goed voorbeeld hebben we al gevonden in Walter van de Heuvel. Hij is geboren en getogen in Maastricht en woont in Scharn. Hij verzorgt de rondleidingen en vertelt met verve over zijn tante die vroeger bij de brouwerij werkte en over de moutgeur die vroeger in Wyck hing. 

We zouden graag een poule creëren met mensen die het leuk vinden om af en toe 'uit te helpen' zodat het voor iedereen leuk blijft. En zodat de mensen in de poule onderling kunnen wisselen en vooral ook samen een lekker glas bier kunnen drinken.

Ben je thuis in Maastricht en draai jij je handen niet om voor een (technische) klus, meld je dan ook zeker bij ons en kom een dag gezellig klussen.

Kortom: we zoeken ongeveer 6 mensen die om de beurt een rondleiding willen geven, die af en toe wat namens de brouwerij willen bezorgen, die een lamp kunnen vervangen in het proeflokaal en die het leuk en gezellig vinden om af en toe met z'n 6-en samen te komen, omdat ze samen de vrijwilligers van stadsbrouwerij Maastricht zijn. Afhankelijk van de grootte van de club nemen de werkzaamheden slechts een aantal uurtjes per week in beslag. Het zou super zijn als we zo een aantal mensen kunnen vinden die het leuk vinden om bezig te blijven en onderdeel willen zijn van Stadsbrouwerij Maastricht.

koperen ketel van stadsbrouwerij