17 augustus 2021 - Artikel

Sport, cultuur en plezier tijdens Cultuur@Cruyffcourts

Welke bewoner van Pottenberg kent het niet? Het Cruyff Court in het hart van de wijk. Een prachtige locatie voor de jeugd om te sporten en plezier te hebben. Ook in de zomervakantie.

Trajekt en Kaleidoscoop slaan de handen ineen om in deze zomervakantie ‘Cultuur@Cruyffcourts’ te organiseren. Een leuk en uitdagend programma voor alle jeugd uit Pottenberg en de omringende buurten. Van breakdance tot tafeltennis en van tattoos ontwerpen tot zelfverdediging. Er is volop de mogelijkheid om aan verschillende soorten sport en cultuur te snuffelen.

Cultuur@Cruyffcourts is tot en met 31 augustus telkens op de dinsdagmiddag. Tussen 13.00 en 14.30 uur zijn er workshops voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar oud. Er kunnen 30 kinderen meedoen. Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn er workshops voor de jeugd tussen de 13 en 17 jaar oud. Ook hier kunnen 30 deelnemers meedoen. Let op: vol is vol!

De activiteiten zijn gratis! Wel willen we je vragen om je vooraf aan te melden. Dit kan bij Marit Rijk, van het jeugwerk van Trajekt. Mail naar marit.rijk [at] trajekt.nl (marit[dot]rijk[at]trajekt[dot]nl) of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 31 00 46 86.

Veel van de activiteiten worden georganiseerd door verenigingen die in Pottenberg of in Maastricht West actief zijn. Als je dus een activiteit leuk vond, kun je je aanmelden bij een club of vereniging.

Soms kan het zijn dat ouders niet genoeg geld hebben om de contributie te betalen. In dat geval kan er een aanvraag gedaan worden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds zorgt ervoor dat ook gezinnen die weinig geld hebben kunnen meedoen aan het sport- en cultuuraanbod in de stad. Meer weten? Neem ook dan contact op met Marit Rijk.