25 februari 2022 - Artikel

Save the date: 19 maart informatiemarkt onderwijscampus Groene Loper

Op zaterdag 19 maart organiseren de gemeente Maastricht en onderwijsinstellingen LVO en VISTA college een informatiemarkt over de plannen voor een onderwijscampus aan de Groene Loper. Je bent welkom om je te laten informeren over de scenario’s en onderzoeken. En vooral: om jouw mening daarover te geven. Jouw input wegen we mee in de verdere uitwerking van de plannen.

De informatiemarkt vindt plaats in het VISTA college (Sibemaweg 20, ingang West aan de Juliana van Stolberglaan). Je kunt tussen 10.00 en 15.00 uur vrij binnenlopen. Op vaste tijden vinden presentaties plaats. Meer informatie hierover volgt nog.

3 scenario’s

We vertellen je graag over de 3 scenario’s die we voor de onderwijscampus onderzoeken.

  • Scenario Zuid: rondom het VISTA college.
  • Scenario Noord: locatie huidige Sint Maartenscollege en het voormalige KPN-terrein.
  • Scenario Noord-Zuid: een combinatie van scenario Zuid en scenario Noord.

Voor deze scenario’s is een onderwijskundige verdieping uitgevoerd en onderzoek gedaan naar de stedenbouwkundige inpassing, mobiliteit, financiële haalbaarheid en mogelijkheden voor bewegingsonderwijs. Wil je alvast meer weten?  Bekijk  het uitgebreide onderliggende rapport .

Buurtnetwerken

Op 23 februari zijn de scenario’s voorgelegd aan de buurtnetwerken Heugemerveld, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort, Heer en Scharn en aan buurtcomité Scharn-West. We hebben hen uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens de informatiemarkt, zodat je ook met hen in gesprek kunt gaan over de plannen.

Vragen?

In de week van 7 maart maken we meer bekend over het programma van de informatiemarkt, onder andere via de online kanalen van de gemeente Maastricht en via de buurtnetwerken.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Judith Egter (projectleider gemeente Maastricht) via judith.egter [at] maastricht.nl (judith[dot]egter[at]maastricht[dot]nl) of vraag naar haar via telefoonnummer 14 043.

Meer informatie

Zie de pagina Zoektocht locatie Onderwijscampus aan de Groene Loper voor meer informatie.