12 april 2022 - Artikel

Samen aan de slag met zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen kan spannend zijn. Als je dit samen met anderen kunt doen, scheelt dat een heleboel. Zo weet ook Rianne van der Krogt. Samen met haar buren in de Jachthoornstraat ging zij aan de slag met het inkopen en laten plaatsen van zonnepanelen. Het was het duwtje dat ze nodig had.

Rianne: “Al een tijdje dacht ik na over zonnepanelen, maar ik durfde de stap nog niet te zetten. Heb ik wel voldoende kennis? Hoe zorg ik dat ik de goede keuze maak? Met buurtgenoten dacht ik er verder over na en gaandeweg kregen we onze aanpak op een rij 

Het was fijn om er met meerdere mensen mee bezig te zijn. Iedereen bracht andere kwaliteiten mee. Samen zochten we alles uit en zorgden we voor een goede vergelijking. Zo maakten we een bewuste en onderbouwde keuze, en dat voelde goed! 

In onze straat zijn we van 5 procent daken met zonnepanelen naar 30 procent gegaan! Een mooi bijeffect van dit initiatief is dat de buren elkaar (nog) beter hebben leren kennen. Daar word ik ook erg blij van!”

afbeelding mensen op gras voor gebouw missionzeromaastricht Rianne

Wil jij ook (samen met buren) aan de slag met zonnepanelen? En ben je op zoek naar hulp en advies? Neem contact op met onze energiecoaches via de website nieuweenergieinlimburg.nl.

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?