23 september 2021 - Artikel

Picknicktafels voor Rijdamplein Nazareth

Woensdag 22 september dragen gemeente Maastricht en Woonpunt twee betonnen picknicktafels over aan werkgroep Nazareth Bruist. Deze picknicktafels vervangen de picknicktafels die eind vorig gestolen zijn. Hanny Pluijmen van Nazareth Bruist: "We zijn hartstikke blij met dit gebaar."

Picknicktafels gestolen

Voorjaar 2020 had Nazareth Bruist zelf picknicktafels aangeschaft met geld van de gemeente voor Burgerinitiatieven, maar in november werden deze gestolen. Buurtcoördinator Marjan Heuts van Woonpunt hoorde hiervan en besloot voor vervangende picknicktafels te zorgen. Marjan: "Woonpunt heeft veel woningen in Nazareth. Het plein wordt actief gebruikt, dan vind ik het mooi om dat op deze manier te ondersteunen." Het zijn ditmaal betonnen exemplaren, zodat ze niet makkelijk meegenomen kunnen worden. Gemeente Maastricht verleende toestemming voor deze permanente picknicktafels.

Blij met dit gebaar

Hanny Pluijmen: "We zijn erg blij met de nieuwe picknicktafels. Het plein is een plek waar veel verschillende bewoners van jong tot oud samen komen. Er is een speelplek voor kinderen, er komen mensen sporten of gewoon op een bankje een praatje maken. Iedereen kan zijn ding doen. De picknicktafels werden gemist."

Rijdamplein Nazareth

Het Rijdamplein ligt tussen de Kasteel Aldengoorstraat en de Kasteel Daelbroecklaan. In 2018 is het terrein van de voormalige ijzerwarenfabriek Rijdam in Nazareth door de gemeente en bewoners omgetoverd tot een buurtplein, met speeltuin, sporttoestellen en een hondenuitlaatgebied. De gemeente doet het onderhoud van het plein. Er zijn korte lijntjes met werkgroep Nazareth Bruist. Als ze iets signaleren en melden, dan wordt dat meteen opgepakt.

Mensen bij nieuwe picknicktafels Rijdampark
Foto: Philip Driessen