25 april 2023 - Artikel

Ondernemers Jekerkwartier willen groenste horecagebied zijn

De Koestraat en Sint Pieterstraat als ‘groenste’ horecastraten van Maastricht. Dat is de ambitie van elf ondernemers in het Jekerkwartier. Ze sorteren alvast voor op de komst van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Samen zorgen ze voor schoner transport, een aantrekkelijke binnenstad en economische vitaliteit.

Een Akte van Ambitie

Tai Ichi, Prosciutto, Tomato, Café Enfin, Le Virage, La Vaca, Cantina, Pleur, Clichee, Café Forum en De Kaasbar willen tijd en aandacht hebben voor hun gasten. Ze willen hen een fijn terras bieden, zonder (over)last van de vrachtwagens die bevoorraden. Daarom hebben ze in 2021 samen de Akte van Ambitie ondertekend. Ook zamelen ze hun bedrijfsafval centraal in op een onzichtbare plek. Zo houden ze hun horecastraten schoon.

Duurzame stappen

Onder het motto #bestelmindervaak #besteloptijd #bestelvolledig zetten zij sinds 31 maart de volgende duurzame stap. Ze bundelen hun bestellingen, wat halflege vrachtwagens voorkomt. En ze laten zich niet meer op vrijdag bevoorraden. Dat is immers de drukste dag van de week. Het maakt de terrassen veel aantrekkelijker. De ondernemers verwachten daardoor op termijn zelfs meer omzet.

Per 1 januari 2025 kom je het centrum niet meer zomaar in met een bestel- of vrachtauto die CO2 uitstoot. De ondernemers hopen dat meer collega’s daarin nú al stappen zetten. Samen kunnen we zorgen dat je in Maastricht goed kunt blijven wonen, ondernemen en recreëren.

Meer weten over Zero Emissie Stadslogistiek? www.zesmaastricht.nl

mission zero maastricht ondernemers

Het Stadslogistiek Café

Onderneem je in Maastricht Centrum-West of lever je er producten of diensten? Kom naar het Stadslogistiek Café ‘Centrum-West op weg naar ZES’ op woensdag 10 mei. Laat je verrassen door praktische logistieke oplossingen!

Meer info vind je op de website van Maastricht Bereikbaar.

Foto: Aron Nijs

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?