5 oktober 2023 - Artikel

Natuurwerkdag ENCI-groeve 7 oktober

De natuur in de ENCI-groeve ontwikkelt zich snel. De paar jaar geleden nog kale groeve wordt steeds groener. Bij die ontwikkelingen willen we jou als inwoner graag betrekken. Om bijzondere planten en dieren een kans te geven, voert Natuurmonumenten allerlei werkzaamheden uit. 1 daarvan is het verwijderen van boompjes en struiken die niet thuis horen in groeve. En daarbij kunnen ze 7 oktober jouw hulp goed gebruiken.

foto van ENCI-groeve in Maastricht mensen op brug grasveld en bewolkte lucht

Natuurwerkdag

Woon je in Maastricht en wil je weten wat er komt kijken bij het zorgen voor de natuur in de groeve en welke planten en dieren er thuis horen en welke niet? Steek je graag de handen uit de mouwen? Kom dan naar de natuurwerkdag in de ENCI-groeve op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 12.30 uur.

Transformatie ENCI-gebied

Het ontwikkelen van topnatuur en een bijzondere natuurbeleving in de groeve, maakt onderdeel uit van het Plan van Transformatie ENCI-gebied. Natuurmonumenten werkt hier al jaren hard aan samen met Provincie Limburg, ENCI, Sint-Pietersberg Adembenemend (SPA) waarin de omgeving is vertegenwoordigd, Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) en met ons, Gemeente Maastricht.