25 juni 2021 - Artikel

Natuurspeeltuin De Gouden Wereld

Vanaf nu is natuurspeeltuin De Gouden Wereld ook te bezoeken voor het publiek. Op 23 juni was het een komen en gaan van kinderen. Voorheen werd deze groene oase uitsluitend gebruikt door de schoolgaande kinderen van Kindcentrum Dynamiek. Doordat, Gemeente Maastricht, CNME Maastricht en regio, Kindcentrum Dynamiek  en  MIK & PIW groep  hun krachten wisten te bundelen zijn Daalhof, Hazendans en Belfort een groene speelplek rijker.

Laat dat gamen zitten en kom lekker buiten spelen

Voortaan zijn iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur kinderen van 4 tot 12 jaar welkom in de natuurspeeltuin. Roger Thomassen, werkzaam bij Kindcentrum Dynamiek, vertelt dat het een hele fijne plek is: “De leerlingen van onze school weten dit als geen ander en zijn altijd blij als ze naar buiten mogen gaan voor buitenlessen of voor de pauze. Daar waar we mogelijkheden zien, proberen we het buitenzijn in te bouwen binnen ons onderwijs. Onze Gouden Wereld nodigt uit tot spelen, bewegen en beleven. Nu kunnen gelukkig ook kinderen van buiten onze school dit eens ervaren.”Op avontuur in de jungle

Op avontuur in de jungle

CNME Maastricht en regio zorgt voor het snoeien en maaien waardoor De Gouden Wereld een hele bijzondere en unieke plek is”, zegt hij. “Er zijn paden en gangen gecreëerd, waardoor je als kind het gevoel krijgt je te begeven in de jungle. Dit is dan ook heel leuk en spannend. Er kan ook gezocht worden naar beestjes zoals kikkers, padden en muisjes. In deze natuurspeeltuin is er een beetje wildernis teruggebracht in de woonwijk.”

Verkoeling voor de hete zomers

Door de bomen en begroeiing kan men hier zelfs op de heetste dagen verkoeling vinden. Roger geeft aan dat er een werkgroep is die samen kijkt wat er nog meer mogelijk is. Wellicht kan er rond de herfst ook op zaterdagen worden opengedaan en kunnen er leuke educatieve activiteiten worden georganiseerd.

Deelnemen aan de werkgroep

De werkgroep kan zeker nog vrijwilligers gebruiken. Mocht je het leuk vinden om de natuurspeeltuin mee te laten groeien en bloeien, meld je dan via: degoudenwereld [at] gmail.com.

Bezoeken

De Gouden Wereld kun je vinden aan de Goudenweg 200.  Spelen is op eigen risico en tot en met 6 jaar is spelen alleen mogelijk onder begeleiding.

Maastricht wil in 2040 een klimaatbestendige stad zijn. Meer groen helpt de stad te verkoelen in hete zomers en water op te nemen bij hevige hoosbuien. De bomen en planten zorgen voor meer zuurstof en minder koolstofdioxide (CO2). Meer groen nodigt ook uit tot wandelen, fietsen, spelen en sporten. En het schept ruimte voor andere planten- en diersoorten in de stad. Maastricht wordt zo niet alleen klimaatbestendig, maar ook nog aangenamer om in te wonen, te werken en te recreëren.

2 kinderen die in bomen klimmen
raamdecoratie met papier met opschrift de gouden wereld
parkje met veel groen en twee picknicktafels van hout
logo grafisch van een goudkleurige wereldbol en een groene boom bovenop