10 januari 2022 - Artikel

Mooie duurzame stappen met hulp van VvE-energiebalie

Een appartementencomplex zo energiezuinig en duurzaam mogelijk maken. Dat is best een uitdaging. Zo weet ook George van Neijenhoff van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van een gebouw aan het Herdenkingsplein. Met hulp van de VvE-energiebalie heeft de VvE inmiddels mooie stappen gezet, en meer is onderweg.

George: “Dankzij de cursus van de VvE-energiebalie kreeg ik veel nuttige informatie over het verduurzamen van ons gezamenlijke complex. Daarnaast kon ik in contact komen met bestuurders van andere VvE’s. We wisselden ervaringen uit en leerden van elkaar. Na het installeren van zonnepanelen op ons pand, verdiepen we ons nu in de mogelijkheden om het vele glas en de kozijnen in ons pand te vervangen. Dat is qua isolatie een flinke stap vooruit. Met meerdere eigenaren is het een uitdaging om écht tot uitvoering te komen. Maar met een gedegen plan, geduld, zorgvuldig overleg en hulp van de VvE-energiebalie kom je er wel!” 

Een gratis cursus

Ben jij lid van een VvE? Zet de eerste stap en volg net als George gratis een cursus. In 2022 kun je beginnen op 3 februari of op 5 oktober. Er zijn nog enkele plekken vrij. Samen maken we onze stad klimaatneutraal. #MissionZeroMaastricht

Schrijf je in

 

Man met sjaal voor appartementencomplex VvE energiebalie

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?