27 juli 2023 - Artikel

Meld voor 15 september je evenement aan voor het jaarprogramma evenementen 2024

Het is weer zover: je kunt een evenement aanmelden voor het jaarprogramma evenementen. Doe het zo snel mogelijk en voor 15 september 2023.

Wat is het jaarprogramma evenementen?

Dat is het overzicht van evenementen in de binnenstad met locatie en data waar een vergunning voor nodig is. De gemeente Maastricht stelt het jaarprogramma 2024 vast voor 1 december. De gemeente houdt alle aanvragers persoonlijk via e-mail op de hoogte.

Waarom werkt de gemeente met een jaarprogramma evenementen?

Er is veel vraag naar populaire locaties in de binnenstad. Ook is er een norm voor geluidsdagen en moet de gemeente kunnen inschatten wat er nodig is om de stad veilig en leefbaar te houden. Dit staat ook in 2023 aangepaste evenementenbeleid van Maastricht en de evenementenverordening die daarbij hoort.

Evenementen die in het jaarprogramma staan, hebben voorrang op andere evenementen. In de uitvoeringsregeling schaarse evenementen staat hoe de gemeente evenementen toewijst als er meer aanvragen binnenkomen dan dat er plaatsen beschikbaar zijn.

Aanmelden

Meld je aan voor het jaarprogramma voordat je een vergunning aanvraagt. Aanmelden kan op de pagina Gemeente Maastricht | Aanvraagformulier jaarprogramma 2024.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Als er meer aanvragen zijn voor dezelfde plek op dezelfde datum, of als het aantal evenementen niet past binnen de norm voor geluidsdagen, moet de gemeente beslissen welke aanvraag op het jaarprogramma komt. Als je evenement er (nog) niet op kan, neemt de gemeente contact met je op om samen te zoeken naar een andere oplossing.

Wat moet ik doen als mijn evenement op het jaarprogramma komt?

Als je te horen hebt gekregen dat je evenement op het jaarprogramma evenementen 2024 komt, kun je de evenementenvergunning aanvragen. De gemeente beoordeelt deze aanvraag apart. Denk eraan dat je de vergunning minimaal 8 weken van tevoren moet aanvragen. Meer informatie lees je op de pagina Gemeente Maastricht | Evenement organiseren.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Stuur deze dan naar jaarprogramma-evenementen [at] maastricht.nl (jaarprogramma-evenementen[at]maastricht[dot]nl)