13 juli 2021 - Artikel

Meer met je mobiel

Voor mensen die handiger willen worden met hun smartphone, beginnen in september activiteiten in Buurtcentrum Nazareth.

De workshops zijn bedoeld voor beginners. Leeftijd maakt niet uit. Als je maar hoort bij de groep mensen die de aanschaf van een smartphone lang uitgesteld heeft. Waardoor veel digitale dingen niet vanzelfsprekend zijn. Tijdens de inloopmomenten kun je binnen lopen met vragen over telefoon en internet.

Inlopen kost niks. Voor de workshops vragen we een bijdrage van 2 euro per keer. Ze worden gegeven door een docent van Centre Céramique. De startdatum is donderdag 2 september. Tussen 14:00 en 16:00 uur kun je binnenlopen bij het buurtcentrum aan het Miradorplein. We leggen dan ook graag uit wat je kunt verwachten van de workshops.

De eerste workshops zijn op donderdag 16, 23, 30 september en 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Het eerste begin op 16 september gaat over wat er allemaal op je smartphone zit. Over bellen, de wekker zetten, de agenda gebruiken, het weerbericht bekijken en het nieuws lezen. Whatsapp op 23 september gaat over berichtjes ontvangen en versturen, emoji bijvoegen, foto’s en filmpjes bekijken en gesproken berichten verzenden. In Veiligheid en privacy op 30 september hebben we het over phishing, spoofing en andere manieren waarop internetcriminelen toegang proberen te krijgen tot persoonlijke gegevens. In Bellen met beeld op 7 oktober wordt videobellen geoefend. Later in het jaar en volgend jaar komen er nog 12 workshops. Ze zijn allemaal los van elkaar te volgen.

Om te zorgen dat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt, houden we de groepen klein. Je kunt alvast aanmelden als je zeker wil zijn van een plek. Meer info vind je op de website van Trajekt of neem contact op met Nel Knapen van Trajekt via 06 52 80 75 96.