2 november 2022 - Artikel

Mat en Margot wonen in een verduurzaamde huurwoning

Mat en Margot Janssen wonen al 47 jaar in een appartement van Woonpunt, aan de Hermelijnstraat in Malpertuis. In 2019 is hun woning verduurzaamd. Daar zijn ze blij mee, al blijven ze opletten met hun verbruik.

“Het is een stuk aangenamer in huis. In de zomer blijft het nu lekker koel en in de winter is het langer warm. We merken ook dat we een stuk minder zijn gaan verbruiken.” De prijsstijging van gas blijft natuurlijk een zorgelijk feit. “We blijven gewoon zuinig aandoen. Een extra trui en dikke sokken aan, eerder naar bed, minder lampen aan en iets minder vaak douchen.”

De 2 tellen hun zegeningen. “We hebben het goed. Er zijn mensen die het zwaarder hebben in deze tijd. Gelukkig kijken we hier in het complex naar elkaar om. Als iemand over heeft, gaat dat naar een buur die het kan gebruiken. Dat is mooi om te zien.”

Veel sociale huurwoningen in Nederland moeten verduurzaamd worden. Dat is een grote opgave. Alle woningcorporaties, waaronder Woonpunt, zijn aan de slag om dit doel te bereiken. Woonpunt pakt komende 6 jaar zo’n 3.500 woningen aan om ze energiezuinig te maken.

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

Mat en Margot, twee oudere mensen, zitten op een bank in een huiskamer