9 februari 2023 - Artikel

Maasvallei maakte de huurwoning van Peter duurzaam

Nederland moet verduurzamen. Daarom zijn woningcorporaties gefaseerd aan de slag met de renovatie van huurwoningen. Woningstichting Maasvallei Maastricht verduurzaamt de komende vijf jaar zeker 500 woningen. Die met energielabel E, F en G krijgen prioriteit. Vorig jaar zijn de bijna 65 jaar oude woningen aan de Ridder van Heerstraat aangepakt. Tot genoegen van bewoner Peter Simon. Zijn woning is nu veel comfortabeler.

“Mijn schoonmoeder was de eerste bewoonster van deze woning, 54 jaar geleden trokken mijn (inmiddels overleden) vrouw en ik erin. In al die tijd is er nooit gerenoveerd, op eenmalig nieuwe ramen na. Daar hielp ik dertig jaar geleden nog aan mee, ik heb altijd bij een bouwvereniging gewerkt. Het is fijn dat Maasvallei het hele blok nu grootscheeps heeft aangepakt. 

In 3 maanden tijd zijn de spouw, kelder en het dak geïsoleerd. Daarnaast is de woning voorzien van zonnepanelen, een nieuwe voordeur, ventilatieschuiven, HR++ glas en een afzuiging op de badkamer. Tot slot is de gevel gekapt en opnieuw gevoegd.

Door mijn bouwervaring had ik wel twijfels over dat vele isoleren. Ik was bang voor schimmel. Maar dat is niet aan de orde, zolang je maar goed ventileert. Door de aanpassingen ben ik erop vooruit gegaan. De badkamer beslaat niet meer, het is stiller en als ik ’s ochtends beneden kom, is de temperatuur nog steeds aangenaam. Maasvallei voorziet ons geregeld van energietips. Want ook al is de woning verduurzaamd en het voorschot gedaald, bewust omgaan met energie blijft belangrijk.”

man met gekruiste armen staat voor voordeur van huis

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?